• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
MadRejsen
  • Hjem
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brød
      • Marmelade / Smørrelse
    • Frokost
    • Aftensmad
      • Kød
        • Fisk
        • Kylling
        • Oksekød
        • Svinekød
        • Sous Vide
      • Sous Vide
      • Sundt Mad
      • Internationalt
      • Traditionelt Dansk
    • Dessert
      • Kager
    • Tilbehør
      • Salater
      • Brød
      • Drikkelse
      • Snacks
      • Dipping
    • Sous Vide
    • Vegetarisk
  • Om / Kontakt
    • Om / Kontakt
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Annocering
    • Copyright
  • In English
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Sous Vide
  • Morgenmad
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
×

"Hjem" » Brød

"Hjem" » Brød

Engelske Muffins

Udgivet: Jan 1, 2018 · Redigeret: Aug 24, 2021 · Af Madrejsen.dk

Hop til opskrift Print opskrift

På denne side her vil jeg gerne vise dig opskriften på hjemmelavede engelske muffins og hvor super nemme de rent faktisk er at lave selv. Engelske Muffins er måske ikke helt som navnet antyder. Selvom disse lækre boller kaldes muffins, er de ikke i nærheden af traditionelle muffins, som vi danskere oftest forstår ved en muffin. En engelsk muffin er en lidt kompakt bolle, der oftest serveres til morgenmad eller eftermiddagste. Modsat har Engelske muffins dog, præcis som navnet antyder, sin oprindelige i England men har i gennem noget tid være mulige at finde flere steder i verden. Netop denne opskrift på engelske muffins har i hver fald helt sikkert fundet sin vej hjem til mit køkken. De er simpelthen super lækre og har en helt speciel konsistens og sammensætning, som jeg ikke umiddelbart kan finde i andre brødprodukter på det danske market.

Engelsk muffins på McDonald


Jeg tror en af de største grunde til at Engelske Muffins er blevet ret populære, flere steder rund omkring i verden, er fordi McDonald er begyndt at bruge denne muffin til at lave deres meget kendte Egg McMuffins. En Egg Mcmuffins er et af de mest solgt produkter, som McDonalds har på deres morgensmadsmenu.

Denne morgenmadsmuffin består helt simpelt af en ristet Engelsk muffin med et pandestegt æg og et stykke ost. Konceptet er faktisk ret lækkert hvis du spørger mig, dog skal jeg også hurtigt sigt at de hjemmelavede engelske muffins med æg og ost er meget bedre end dem man kan købe på McDonald. Jeg et separat indlæg her på min blog med opskriften på hjemmelavede engelske muffins, der bliver brugt til at lave Bacon and Egg McMuffins.

Engelsk muffins fra England


Selvom om England kun ligger en to-timers flyvtur væk fra Danmark, har vi generelt en anden tilgang til mad og hvordan det skal tilberedes. Jeg tror personligt, at disse engelske muffins er det samme for englænderne som vores danske Krydderbolle er for danskerne. Som allerede nævnt serveres engelske muffins, i England, typisk om morgenen som morgenmad eller om eftermiddagen sammen med en kop te.

Disse boller er traditionelt delte i midten, ristet og smurt med noget koldt smør. Nogle personer foretrækker også at servere deres muffins med en skive ost og noget marmelade på toppen. Som du måske kan forestiller dig, er det dybest set kun din fantasi, der sætter grænsen for hvad du kan bruge engelske muffins til. Hvis du allerede har bemærket ordvalget overfor i dette afsnit, så bliver disse muffins delt på midten - her er det dog vigtigt at der ikke bruges en kniv, som man traditionelt ville gøre det. Dette kan du læse mere om nedenfor.

Sådan deler du en Engelsk Muffin


Som nævnt ovenfor deles en Engelsk Muffin typisk vandret og ristes derefter. Denne proces hvor du deler dine muffins vil jeg gerne tilknytte en lille kommentar. At dele muffins på midten gøres selvfølgelig nemmeste ved at bruge en almindelig brødkniv. Jeg har dog et lidt mere kompliceret trick, til at dele en muffin, men resultatet bliver også bedre.

Du bruger simpelthen en gaffel til at prikke huller i midten af bollen, hele vejen rundt, der hvor du normalt ellers ville skære med en kniv. Når du er færdig med at stikke huller, kan du så forsigtigt adskille toppen og bunden af fra hinanden ved hjælp af dine hænder. Ved hjælp af denne teknik får du en mere grov og rå overflade i midten af bollen, i stedet for en perfekt skåret overflade når du bruger en kniv. Dette trick gør at når du så rister bollen, får du en mere sprød bolle sammenlignet med en knivskåret overflade. Dette skulle efter sigende også være den helt korrekte måde at dele en engelsk muffin. Det er ganske simpelt og meget nemt.

Fryseegnet


Jeg plejer normalt at lave et stort parti af disse engelske muffins og derefter gemmer jeg dem i min fryser. På denne måde har jeg altid muffins klar, når jeg laver morgenmad i weekenden. Som nævnt ovenfor serveres disse muffins typisk med koldt smør og marmelade. Dog er min favoritmåde at servere disse muffins på, er med et stegt æg, lidt sprødt bacon og en skive cheddarost - nu er denne muffin måske bedre kendt som en Egg McMuffin. Jeg har lavet en separat opskrift, her på min blog, hvor du kan læse om Egg McMuffins.

Print Recipe

Engelske Muffins

Super opskrift på nemme Engleske muffins, som er perfekte til en lækker morgenmad eller måske hjemmelavede Egg McMuffins. Server dem med kold smør og lidt marmelade. 
Forberedelsestid25 mins
Tilberedningstid1 hr 45 mins
Total tid2 hrs 10 mins
Ret: Brød
Køkken: England
Antal: 14 muffins
Forfatter: MadRejsen.dk

Ingredienser

  • 2,5 dl mælk
  • 50 g smør
  • 1 æg
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 500 g almindeligt mel
  • 25 g frisk gær (eller 1,5 tsk tørgær)
  • lidt majsmel, groft

Instruktioner

  • Opvarm mælken og smørret i en gryde eller mikrobølgeovn. Smørret skal smeltes og mælken skal være lunken.
  • Overfør den lunken mælk og smørret til en stor skål og opløs det friske gær i væsken. Hvis du bruger tørgær, skal du tilføje dette sammen med melet i næste trin.
  • Tilsæt ægget, sukker, hvedemel og salt. Ælt ingredienserne godt sammen. Du kan med fordel bruge en røremaskine.
  • Sæt dejen til side og lad den hæve i én time.
  • Dæk din bordplade med lidt groft majsmel og rul dejen ud til en lang pølse.
  • Skær pølsen i 14 runde Engelske muffins.
  • Drys muffinene med nogle ekstra majsmel. Giv forsigtigt dine muffins et tryk med fingrene for at fastgøre majsmelet bedre til dem.
  • Lad muffinene hæve i yderligere 30 minutter.
  • På en varm og tør stegepande skal du nu bage dine muffins i cirka 5-7 minutter eller indtil de er fine og gyldne.

Noter

Del dine engelske muffins ved at stikke huller, ved hjælp af en gaffel, hele vejen rundt på omkredsen. Derefter skal du flække muffinen fra hinanden med fingrene.

Reader Interactions

Comments

  1. A.Petersen

    February 06, 2018 at 2:32 pm

    Endelig en god forklaring og god opskrift 🙂
    Du skriver"Jeg har lavet en separat opskrift, her på min blog, hvor du kan læse om Egg McMuffins."
    Den kan jeg så ikke lige finde, ej heller når jeg søger på den.

    VH AMP

    Reply
    • kimbnie@gmail.com

      February 06, 2018 at 8:48 pm

      Hej. Tak for din venlige kommentar, jeg er glad for at du kan lide opskriften. 🙂 Opskriften på Egg McMuffin kommer online snarest. Vh Kim

      Reply

Skriv en kommentar til mig om opskriften Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Giv min opskrift en karakter




Primary Sidebar

Find mine opskrifter

De fire mest POPULÆRE opskrifter!

  • Hjemmelavet Pulled Pork Burger
  • Hjemmelavet Sushi
  • Hjemmelavet Burrito
  • Sådan koges fuldkornsris (Brune ris)

Indhold på MadRejsen.dk må ikke kopiers uden tilladelse.