Denne opskrift på Côte De Bueuf i sous vide, er noget at det lækreste og ypperste du kan tilberede i sous vide. Côte De Boeuf er skåret af marmoreret okseribeye og er derfor noget af det lækreste kød du kan få fat i. Det særligt lækre ved en Côte De Boeuf er at den har et lille ben, som er med til at holde på saft og kraft under sous vide tilberedningen. Du er derfor sikret et perfekt og yderst saftigt resultat.
Størrelsen på Côte De Boeuf steaks
Typisk er almindelige Côte De Boeuf steaks relativt store med størrelser på 500-800 gram og nogle gange vejer de over ét kilo. Du kan derfor med fordel servere en store steak, som kan deles mellem to personer. Server bøffen hel som den på et stort skærebræt og skær den efterfølgende ud løbende som den spises. Det er en hyggelig, lidt rå og lækker måde at dele denne lækre sous vide Côte De Boeuf steak på.
Se også: Den BEDSTE opskrift på spareribs sous vide
Hvilken temperatur til Côte De Boeuf i sous vide?
Når du skal tilbage Côte De Boeuf sous vide, er temperaturen en af de vigtigste ting du skal tage stilling til. Det er nemlig temperaturen, der afgør i hvilken grad denne lækre kalveudskæring bliver tilberedt. Hvis du er interesseret i et rødt/rare resultat, skal du vælge en temperatur på 51-53 grader. Hvis du er interesseret i et medium-rare er en temperatur på 54-55 grader et godt valg. Og endelig, hvis du bedst kan lide et medium til 'well-done' resultat skal du vælge en temperatur i intervallet 56-58 grader. Graden af tilberedning er selvfølgelig et personligt valg, men hvis du er i tvivl vil jeg dog anbefale dig at bruge en temperatur på 54 grader.
Ved de 54 grader opnår du som sagt et lækkert medium-rare resultat, som er min erfaring er den mest populære tilberedningsgrad. Temperaturen du tilbereder din Côte De Boeuf sous vide er selvfølgelig vigtigt, dog skal du også tage stilling til tiden. Dette kan du læse mere om i afsnittet nedenfor.
Hvilken tid til Côte De Boeuf i Sous Vide?
Som allerede nævnt er en Côte De Boeuf steak udskåret af oksens ribeye og at størrelsen af bøffen kan variere relativt meget. Når du skal beslutte dig for en tilberedningstid, skal du derfor tage størrelsen af netop din Cote De Boeuf steak med i betragtning. I princippet er det tykkelsen på bøffen, der er den vigtigste faktor for tilberedningstiden. Jo tykkere din bøf jo længere tid i sous viden vandet. Desværre følger tiden, det tager for vandets temperatur at når ind i center af bøffen, ikke en lineær kurve.
Dette kan nok bedst forklares med et lille eksempel. Lad os antage at du tilbereder din Côte De Boeuf sous vide ved en temperatur på 54 grader. Hvis bøffen har en tykkelse på cirka én centimeter, vil det tage cirka 20-25 minutter før kernetemperaturen også er 54 grader. Hvis tykkelsen derimod er to centimeter skal du regne med en tid på cirka 60 minutter. Ved tre centimeter skal du op i cirka to timer.
Ved tilberedning af Côte De Boeuf sous vide, vil jeg anbefale dig at bruge en tilberedningstid på cirka tre timer. I denne tid sikre du dig at bøffen er gennemtilberedt og resultatet perfekt.
Tilbehør til Côte De Boeuf
En Cote De Boeuf sous vide er noget af de bedste kød du kan lave. Selvom dette kød næsten ikke bliver bedre, kræver det selvfølgelig stadig noget lækkert tilbehør. Når du alligevel har opvarmet og gang i sous vide vandet, kan jeg klart anbefale dig at lave en portion hjemmelavet bearnaise sous vide. Det smarte ved at tilberede bearnaise i sous vide, er at saucen skal tilberedes ved samme temperatur som din Cote De Boeuf sous vide bøf. Hjemmelavet bearnaise i sous vide bliver virkeligt godt og du er næsten garanteret et fejlsikkert resultat hver gang.
Du kan finde min opskrift på bearnaise sous Vide i sektionen for sous vide opskrifter her på min madblog. Hjemmelavet steak pomfritter og en lækker spidskålssalat med æbler, gulerødder og ristede sesamfrø er også to rigtig gode valg, når du skal finde tilbehør til din bøf.
Côte De Boeuf Steak (Sous Vide opskrift)
Ingredienser
- 500-800 g Côte De Boeuf steak
- timian
- rosmarin
- salt
- peber
Instruktioner
- Krydr Côte De Boeuf bøffen med salt, peber og meget gerne også frisk timian og rosmarin.
- Vakuumpak bøffen eller brug zip-lock poser, der kan holde til sous vide vandtemperaturen.
- Indstil temperaturen til 54 grader for et medium-rare resultat og sæt timeren på 3 timer. Læg din Côte De Boeuf i sous vide vandet.
- Efter sous vide tilberedningen skal bøffen have en lækker stegeskorpe. Giv bøffen en lyntur på en røgende varm stegepande i masser af smør og olie. Du skal regne med cirka 30 sekunder på hver side. Husk på at bøffen allerede er færdigtilberedt. Du kan også bruge en gasbrænder til at lave en stegeskorpe.
Per
Flot billede og opskrift 🙂
kimbnie@gmail.com
Tak for det 🙂