• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
MadRejsen
  • Hjem
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brød
      • Marmelade / Smørrelse
    • Frokost
    • Aftensmad
      • Kød
        • Fisk
        • Kylling
        • Oksekød
        • Svinekød
        • Sous Vide
      • Sous Vide
      • Sundt Mad
      • Internationalt
      • Traditionelt Dansk
    • Dessert
      • Kager
    • Tilbehør
      • Salater
      • Brød
      • Drikkelse
      • Snacks
      • Dipping
    • Sous Vide
    • Vegetarisk
  • Om / Kontakt
    • Om / Kontakt
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Annocering
    • Copyright
  • In English
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Sous Vide
  • Morgenmad
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
×

"Hjem" » Julemad

"Hjem" » Julemad

Brændte Mandler

Udgivet: Dec 5, 2017 · Redigeret: Aug 24, 2021 · Af Madrejsen.dk

Hop til opskrift Print opskrift


Brændte mandler er en rigtig klassisk julesnack og sælges rigtig mange steder i indkøbscentre og på gadehjørner, hvor sultne juleshopper søger en hurtig og lækker snack.
De brændte mandler bliver typisk kogt og solgt fra små vogne, der har en eller to store åbne gryder, hvor mandlerne først bliver brændt/kogt i flydende sukker og derefter afkølet på et lille bord for til sidst at blive pakket i små plastikposer. En pose med brændte mandler, med ca. 200 gram, sælges for omkring 30 kroner.

Brændte Mandler til jul

Hvis man er heldig at få fat i en pose, hvor mandlerne stadig er lidt varme er de bare ekstra lækre, hvis du spørger mig. I Danmark er denne snack mere eller mindre kun populær i julemåneden og specielt juledagene omkring juleaften. Jeg må dog indrømme at jeg ikke helt forstår hvorfor disse super lækre mandler, som faktisk er meget nemme at lave, ikke er mere populær i de resterende måneder på året. Selvfølgelig, hvis vi kunne købe dem hele tiden, ville det ikke være en god juletradition – så lad os bare holde ved traditionen og kun spise dem ved juletid. Vi skal jo nødigt gå end og blive træt af dem.

Tre Ingredienser

For at lave disse lækre og hjemmelavede brændte mandler har du kun brug for tre forskellige ingredienser, mandler, sukker og vand - alle ingredienser, som de fleste husholdninger altid har på hylden der hjemme. De brændte mandlerne er meget nemme at lave, og det tager kun ca. 20 minutter at lave en bunke af denne lækker snack.

Jeg har serveret denne snack til både mine venner og familie, og de elskede dem alle. Jeg har også brugt disse mandler som værtindegave. Hvis du laver en frisk bunke af disse mandler og indpakker dem ind i en plastindpakning, har du en fantastisk og smuk værtindegave, som de fleste mennesker vil elske.

Instruktioner

Som nævnt er det faktisk meget nemt at lave hjemmelavede brændte mandler. I en stor gryde hælder du sukker, mandler og vand i. Skru op på middel varme. Under konstant omrøring, fordamper vandet langsomt og sukkeret bliver derefter først pulver artigt, før det smelter og klistre til mandlerne. Når sukkeret går fra pulver tilstanden til at begynde at smelte, skal du skrue ned for varmen, så du bedre kan kontrollere processen. Når mandlerne har et fint lagt af smeltet sukker, hældes massen over på en bradepande, der er beklædt med bagepapir. Brug en gaffel til at fordele mandlerne, inden sukkeret stivner igen. Lad dem køle af, hvorefter de er færdige.

Hvis du er interesseret i andet lækker julemad, skal du kigge i mit julearkiv som du kan finde her på bloggen.

Print Recipe

Brændte mandler

Lækker opskrift på brændte mandler. Meget simpel og lige til at gå til. Mandlerne bliver super sprøde og smager af jul. 
Forberedelsestid10 mins
Tilberedningstid30 mins
Total tid40 mins
Ret: Snack
Køkken: Dansk
Antal: 400 g
Forfatter: MadRejsen.dk

Ingredienser

  • 200 g mandler
  • 200 g sukker
  • 3/4 dl vand

Instruktioner

  • Hæld mandler, sukker og vand i en stor gryde eller wokpande. Opvarm panden og ingredienserne ved middel varme.
  • Vandet og sukkeret begynder langsomt at koge og blive til en sirup. Rør konstant i mandlerne.
  • Steg/kog vand og sukker indtil alt vandet er fordampet og sukkeret begynder at blive solidt og pulveragtig.
  • Nu skal sukkeret begynde at smelte langsomt. Når det sker, skru lidt ned for varmen stadig mens der røres konstant i mandlerne. Sørg for ikke at lade sukkeret smelte for meget ellers risikeres det at det ikke vil holde fast i mandlerne.
  • Når alle mandlerne har et fint, tyndt og brunt sukkerlag overalt, hæld alle mandlerne over på en bradepande, som er beklædt med bagepapir.
  • Brug en gaffel til at adskille mandlerne fra hinanden, så de ikke klistrer sammen til en stor klump, mens de afkøles.
  • Lad mandlerne afkøle hvorefter de er klar til at blive spist. Opbevar mandlerne i en tætlukket beholder, derved holder de sig sprøde længst muligt.

Noter

Nogle gange kan det være lidt svært at ramme den rigtige varmebalance. Hvis du ikke opvarmer sukker og mandler nok, klæber sukkeret til mandlerne i større stykker. Hvis du overopheder sukkeret, vil det ikke klæbe fast i mandlerne. Mit råd er at langsomt opvarme sukkerblandingen, så du kan styre processen. Se på billederne på bloggen, hvor du kan se, hvordan sukkerblandingen skal se ud. Opbevar mandlerne i et tætlukket glas for at forlænge sprødheden på dem.


Reader Interactions

Skriv en kommentar til mig om opskriften Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Giv min opskrift en karakter




Primary Sidebar

Find mine opskrifter

De fire mest POPULÆRE opskrifter!

  • Opskrift på Pulled Pork Burger (Hjemmelavet Pulled Pork Burger)
    Hjemmelavet Pulled Pork Burger
  • Opskrift på Hjemmelavet Sushi
    Hjemmelavet Sushi
  • Opskrift på Burrito (hjemmelavet Burrito)
    Hjemmelavet Burrito
  • Sådan koges brune ris (Fuldkornsris)
    Sådan koges fuldkornsris (Brune ris)

Indhold på MadRejsen.dk må ikke kopiers uden tilladelse.