Denne stærke opskrift på asiatisk oksekødsret med nudler og spidskål er super nem og hurtig at lave og resultatet bliver rigtig lækkert. Fra start til slut tager det kun cirka 15 minutters arbejde.
Asiatisk opskrifter, og gerne de stærke af slagsen, er efterhånden blevet mere og mere populære her i mit lille hjem. Efter at have rejst en del rundt i Asien, har vi virkelig fået øjnene op for den super lækre mad, som den del af verden kan tilbyde. Denne ret her er en af mine nye ynglingsretter.
Sund asiatisk opskrift
Denne opskrift, som er vist lige nedenfor på siden, indeholder masser af protein og gode vitaminer, og hvis du samtidig vælger af bruge fuldkornsnudler, før du også masser af kostfiber. Denne opskrift er derfor et oplagt valg, hvis du leder efter en mættende og sund opskrift på asiatisk mad.
Super lækkert og sundt - bedre bliver det faktisk ikke.
Asiatisk grundopskrift med muligheder
Denne opskrift skal du betragte som en grundopskrift, hvor variationsmulighederne er stort set uendelige.
Prøv for et eksempel at tilføje andre kåltyper, peberfrugter, broccoli, edamamebønner, frisk chili, bønnespire - mulighederne er næsten uendelige.
Hvis du kan anbefale en speciel og lækker ingrediens til denne ret, må du meget gerne dele dine erfaringer med mig og mine andre læsere af min blog. Du kan bruge kommentarfeltet i bunden af siden her.
Asiatisk oksekøds, nudel og kålret
Ingredienser
- 1 cm ingefær (fint revet)
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk chilipulver (mere efter behov)
- 500 g hakket oksekød
- 3 store gulerødder
- 2 spsk honning
- 3 spsk soyasauce
- 300 g ægnudler
- 300 g spidskål
Topping
- forårsløg
- limesaft
- koriander
Instruktioner
- I varmt olie steges ingefær, chilipulver og hvidløg i et par minutter. Brug en stor pande eller meget gerne en wok pande.
- Tilsæt gulerødder skåret i fine stave og steg i et par minutter.
- Tilsæt oksekød, honning og soyasauce og steg det i cirka 5 minutter.
- Kog nudlerne i rigeligt vand. Det sidste minut inden nudlerne er færdige, tilsættes fintskåret spidskål og det blancheres i samme vand.
- Hæld nudlerne og spidskålet over til oksekødet og bland det hele godt rundt.
- Server med friskskåret forårsløg, koriander og lime skåret i både.
Skriv en kommentar til mig om opskriften