Denne opskrift på hjemmelavet kold kartoffelsalat er super lækker sommertilbehør og noget af det mest traditionelle du kan servere til en grillfest. Denne kan servers og passer perfekt til de fleste typer kød især pølser og svinekød lavet på en grill. Kold kartoffelsalat er super nemt tilbehør at lave, den har en dejlig smag og giver et frisk pift til kød - perfekt til en varm sommerdag. Denne hjemmelavet kold kartoffelsalat syntes jeg selv er meget bedre end den version du kan købe i supermarkedet og andre butikker. Personligt syntes jeg at de færdiglavet kartoffelsalater er alt for 'fede' - de indeholder simpelthen alt for meget dressing i forhold til kartoffelmængden.
Jeg har nogle ret gode minder tilknyttet denne ret. Jeg kan tydelig huske denne ret fra min barndom, da vi næsten altid fik kartoffelsalat som tilbehør om sommeren. Jeg voksede op i en familie, hvor næsten alt aftensmad, om sommeren, var tilberedt på grill i haven - så vi spiste selvfølgelig rigtig meget hjemmelavet koldt kartoffelsalat. Denne opskrift er den god og gammeldags opskrift på kold kartoffelsalat, som jeg kender fra min barndom.
Fremgangsmåde
At lave en hjemmelavet kold kartoffelsalat er super let og du har kun brug for seks forskellige ingredienser; creme fraiche, ymer (eller A38), et bundt purløg, rødløg, salt og naturligvis kartofler. Som nævnt ovenfor, er det meget nemt at lave en portion kold kartoffelsalat. Du starter med at koge kartoflerne med skræl. Mens kartofler bliver tilberedt, fortsætter du med at lave dressing til salaten.
I en stor skål tilsættes cremen fraiche, yoghurt/ymer/A38, salt og fint hakket purløg og løg. Husk at vaske purløget grundigt, da det har tendens til at indeholde jord. Bland ingredienserne til dressingen og sæt den til side mens du piller kartoflerne. Når kartoflerne er kogte – dette tager normalt cirka 10-15 minutter – bruger du en urtekniv til forsigtigt fjern skrællen fra kartoflerne. Skær kartoflerne i mindre mundrette stykker. Tilsæt de klargjorte kartofler til dressingen og bland forsigtigt det alt rundt.
Server den kolde kartoffelsalat med tomatskiver på toppen.
Kold kartoffelsalat
Ingredienser
- 650 g små kartofler med skræl
- 2 dl creme fraiche
- 2 dl ymer (eller græsk yoghurt/A38)
- håndfuld purløg, finhakket (ca. 1 dl)
- 1 rødløg (finhakket)
- salt
Instruktioner
- I en stor gryde tilsættes lidt vand og bringes til kogning; Kog kartoflerne med skræl i ca. 10-15 minutter afhængigt af størrelsen af dem. De skal være faste men møre, når de er færdige. Kartoflerne skal være dækket af vand mens de koges.
- Brug en kniv; Pil forsigtigt kartoffelskallen af mens de stadig er lidt varme.
- Skær kartoflerne i mindre og mundrette stykker.
- I en skål, tilsæt creme fraiche, ymer, fint hakket purløg, fint hakket løg og salt. Bland alle ingredienserne til en lækker dressing.
- Tilsæt de tilberedte kartofler og bland dem forsigtigt sammen med dressingen.
- Dekorer toppen af skålen med hakkede purløg og tomater.
Heidi Trasborg Aureld
Ser lækkert ud. Dén vil jeg prøve. Hvor mange personer er den til?
Madrejsen.dk
Jeg er glad for at du kan lide opskriften på kold kartoffelsalat. Opskriften er til cirka 4 personer. vh Kim (Madrejsen.dk)
Heidi
Nu har jeg prøvet at lave dressingen til kartoffelsalaten, og jeg er ikke tilfreds. Den smager ikke ordentligt. Af gammel vane kom jeg også til at putte peber, det var måske en fejl.
Kan jeg redde den mon? Måske med noget syrligt?
Madrejsen.dk
Hmm det lyder da træls med dressingen, som ikke blev god. Jeg har lavet den meget tit, og syntes normalt den bliver fin. Måske det var peberen - men det burde da næsten heller ikke gøre det store. vh Kim (Madrejsen.dk)
Heidi Trasborg Aureld
Jeg vil dige, at denne opskrift er en basal opskrift på kartoffelsalat dressing. Jeg tilføjer citron, sukker og lidt peber også, for ellers bliver den for syrlig for min og mandens smag. Og det bliver ret godt 🙂