• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
MadRejsen
  • Hjem
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brød
      • Marmelade / Smørrelse
    • Frokost
    • Aftensmad
      • Kød
        • Fisk
        • Kylling
        • Oksekød
        • Svinekød
        • Sous Vide
      • Sous Vide
      • Sundt Mad
      • Internationalt
      • Traditionelt Dansk
    • Dessert
      • Kager
    • Tilbehør
      • Salater
      • Brød
      • Drikkelse
      • Snacks
      • Dipping
    • Sous Vide
    • Vegetarisk
  • Om / Kontakt
    • Om / Kontakt
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Annocering
    • Copyright
  • In English
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Sous Vide
  • Morgenmad
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
×

"Hjem" » Tilbehør

"Hjem" » Tilbehør

Kold Kartoffelsalat

Udgivet: Dec 17, 2017 · Redigeret: Mar 9, 2020 · Af Madrejsen.dk

Hop til opskrift Print opskrift

Hjemmelavet Kold kartoffelsalat

Denne opskrift på hjemmelavet kold kartoffelsalat er super lækker sommertilbehør og noget af det mest traditionelle du kan servere til en grillfest. Denne kan servers og passer perfekt til de fleste typer kød især pølser og svinekød lavet på en grill. Kold kartoffelsalat er super nemt tilbehør at lave, den har en dejlig smag og giver et frisk pift til kød - perfekt til en varm sommerdag. Denne hjemmelavet kold kartoffelsalat syntes jeg selv er meget bedre end den version du kan købe i supermarkedet og andre butikker. Personligt syntes jeg at de færdiglavet kartoffelsalater er alt for 'fede' - de indeholder simpelthen alt for meget dressing i forhold til kartoffelmængden.

Jeg har nogle ret gode minder tilknyttet denne ret. Jeg kan tydelig huske denne ret fra min barndom, da vi næsten altid fik kartoffelsalat som tilbehør om sommeren. Jeg voksede op i en familie, hvor næsten alt aftensmad, om sommeren, var tilberedt på grill i haven - så vi spiste selvfølgelig rigtig meget hjemmelavet koldt kartoffelsalat. Denne opskrift er den god og gammeldags opskrift på kold kartoffelsalat, som jeg kender fra min barndom.

Fremgangsmåde

At lave en hjemmelavet kold kartoffelsalat er super let og du har kun brug for seks forskellige ingredienser; creme fraiche, ymer (eller A38), et bundt purløg, rødløg, salt og naturligvis kartofler. Som nævnt ovenfor, er det meget nemt at lave en portion kold kartoffelsalat. Du starter med at koge kartoflerne med skræl. Mens kartofler bliver tilberedt, fortsætter du med at lave dressing til salaten.

I en stor skål tilsættes cremen fraiche, yoghurt/ymer/A38, salt og fint hakket purløg og løg. Husk at vaske purløget grundigt, da det har tendens til at indeholde jord. Bland ingredienserne til dressingen og sæt den til side mens du piller kartoflerne. Når kartoflerne er kogte – dette tager normalt cirka 10-15 minutter – bruger du en urtekniv til forsigtigt fjern skrællen fra kartoflerne. Skær kartoflerne i mindre mundrette stykker. Tilsæt de klargjorte kartofler til dressingen og bland forsigtigt det alt rundt.

Server den kolde kartoffelsalat med tomatskiver på toppen.

Kold kartoffelsalat
Print Recipe

Kold kartoffelsalat

Lækker og meget simpel opskrift på god og gammeldags kold kartoffelsalat. Kold kartoffelsalat er det perfekte tilbehør til det meste kød og fisk. Også super til grillaftenen. Let og frisk. 
Forberedelsestid25 mins
Tilberedningstid15 mins
Total tid40 mins
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Antal: 4 personer
Forfatter: MadRejsen.dk

Ingredienser

  • 650 g små kartofler med skræl
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl ymer (eller græsk yoghurt/A38)
  • håndfuld purløg, finhakket (ca. 1 dl)
  • 1 rødløg (finhakket)
  • salt

Instruktioner

  • I en stor gryde tilsættes lidt vand og bringes til kogning; Kog kartoflerne med skræl i ca. 10-15 minutter afhængigt af størrelsen af dem. De skal være faste men møre, når de er færdige. Kartoflerne skal være dækket af vand mens de koges.
  • Brug en kniv; Pil forsigtigt kartoffelskallen af mens de stadig er lidt varme.
  • Skær kartoflerne i mindre og mundrette stykker.
  • I en skål, tilsæt creme fraiche, ymer, fint hakket purløg, fint hakket løg og salt. Bland alle ingredienserne til en lækker dressing.
  • Tilsæt de tilberedte kartofler og bland dem forsigtigt sammen med dressingen.
  • Dekorer toppen af skålen med hakkede purløg og tomater.

Noter

Opbevares i køleskabet med lidt plastfolie over

Kold kartoffelsalat

Kold kartoffelsalat

Kold kartoffelsalat

Kold kartoffelsalat

Kold kartoffelsalat

Kold kartoffelsalat

Kold kartoffelsalat

Kold kartoffelsalat

Kold kartoffelsalat

Reader Interactions

Comments

  1. Heidi Trasborg Aureld

    March 09, 2020 at 3:34 pm

    Ser lækkert ud. Dén vil jeg prøve. Hvor mange personer er den til?

    Reply
    • Madrejsen.dk

      March 09, 2020 at 5:58 pm

      Jeg er glad for at du kan lide opskriften på kold kartoffelsalat. Opskriften er til cirka 4 personer. vh Kim (Madrejsen.dk)

      Reply
  2. Heidi

    June 04, 2021 at 9:05 pm

    Nu har jeg prøvet at lave dressingen til kartoffelsalaten, og jeg er ikke tilfreds. Den smager ikke ordentligt. Af gammel vane kom jeg også til at putte peber, det var måske en fejl.
    Kan jeg redde den mon? Måske med noget syrligt?

    Reply
    • Madrejsen.dk

      June 07, 2021 at 9:35 am

      Hmm det lyder da træls med dressingen, som ikke blev god. Jeg har lavet den meget tit, og syntes normalt den bliver fin. Måske det var peberen - men det burde da næsten heller ikke gøre det store. vh Kim (Madrejsen.dk)

      Reply

Skriv en kommentar til mig om opskriften Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Giv min opskrift en karakter




Primary Sidebar

Find mine opskrifter

De fire mest POPULÆRE opskrifter!

  • Hjemmelavet Pulled Pork Burger
  • Hjemmelavet Sushi
  • Hjemmelavet Burrito
  • Sådan koges fuldkornsris (Brune ris)

Indhold på MadRejsen.dk må ikke kopiers uden tilladelse.