• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
MadRejsen
  • Hjem
  • Opskrifter
    • Morgenmad
      • Brød
      • Marmelade / Smørrelse
    • Frokost
    • Aftensmad
      • Kød
        • Fisk
        • Kylling
        • Oksekød
        • Svinekød
        • Sous Vide
      • Sous Vide
      • Sundt Mad
      • Internationalt
      • Traditionelt Dansk
    • Dessert
      • Kager
    • Tilbehør
      • Salater
      • Brød
      • Drikkelse
      • Snacks
      • Dipping
    • Sous Vide
    • Vegetarisk
  • Om / Kontakt
    • Om / Kontakt
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Annocering
    • Copyright
  • In English
menu icon
go to homepage
search icon
Homepage link
  • Sous Vide
  • Morgenmad
  • Frokost
  • Aftensmad
  • Tilbehør
×

"Hjem" » Svinekød

"Hjem" » Svinekød

Hjemmehakket svinekød

Udgivet: Jul 16, 2020 · Redigeret: Jul 16, 2020 · Af Madrejsen.dk

Hop til opskrift Print opskrift

Opskrift på hjemmehakket svinekød

På siden har vil jeg dele mine erfaringer med hvordan man laver hjemmehakket svinekød. Hjemmehakket svinekød er faktisk utroligt nemt at lave, når blot du har en kødhakker. Herefter er det i princippet blot at køre kødet gennem hakket.

Hjemmehakket svinekød bliver utroligt lækkert og saftigt og meget bedre end den gaspakket version du kan finde i supermarkederne, hvis du spørger mig.

Hvilket kød bruges til hjemmehakket svinekød?


Når du skal lave hjemmehakket svinekød, kan du i princippet bruge de fleste udskæringer fra svinet. Det afhænger du af hvilken fedtprocent du ønsker at ende ud med.

Hvis du ønsker en lækker svinefars, der er perfekt til krebinetter/karbonader vil jeg anbefale dig at bruge nakkefilet. Specielt nakkefileten har en perfekt kombination mellem rent kød og fedt, hvilket gør den super til krebinetfars. Det er personligt nakkefileten jeg altid bruger - både på grund af smagen med ligeledes på grund af prisen. Nakkefileten kan meget ofte findes på tilbud i de forskellige supermarkeder.

Hvis du ønsker mere rent og magert kød, kan du bruge afpudset svinemørbrad. Her stiger kiloprisen dog blot hurtigt, med mindre du finder nogle gode tilbud.

Opskrift på hjemmehakket svinekød

Holdbarheden på hjemmehakket svinekød


Hvor lang tid kan hjemmehakket kød holde sig? - det er et meget relevant spørgsmål.

En kødklump, der ikke er lavet til hakket kød, har en meget længere holdbarhed end efter at den er blevet hakket. Dette skyldes at kødet mekanisk nedbrydes og derved øges overfladearealet betydeligt. Der er derfor ideel grobund for bakterier i hakket kød. Specielt den hjemmelavet version, hvor gaspakningen af kødet ikke finder sted samt udstyret måske ikke er helt så rengjort som det man finder i professionelle slagterier.

Efter at du har hakket dit kød, skal du bruge det med det samme eller opbevar det i op til 24 timer i køleskabet i tætlukket beholder.

Det er derfor en god ide at hakke mindre portioner når kødet skal bruges, i stedet for at hakke en stor portion. Du kan med fordel gennem nakkefileter i fryseren, der er skåret i grove tern og derefter tage dem op til hakning, når du skal bruge kødet.

Opskrift på hjemmehakket svinekød

Hjemmehakket svinekød med grøntsager


Det lækre med hjemmehakket svinekød, er at du kan tilføje alle muligt grøntsager eller andre ingredienser som du bedst kan lide.

Til din hjemmehakket svinefars kan du for et eksempel tilsætte gulerødder, kartoffel og så videre hvis du ønsker en lidt mere mager fars med ekstra vitaminer.

Du kan også overveje at tilsætte røget bacon, hvilket giver en suveræn smag til kødet. Prøv også med forskellige krydderier, salt, peber, chili, sennep og så videre. Her er det næsten kun fantasien og dine smagsløg, der sætter grænser.

Opskrift på hjemmehakket svinekød
Print Recipe

Hjemmehakket svinekød

Hjemmehakket svinekød er utroligt nemt at lave selv og resultatet er en super lækkert og saftig fars. Perfekt til krebinetter eller kødboller.
Forberedelsestid30 mins
Total tid30 mins
Ret: Kød
Køkken: Dansk
Antal: 1 kilogram
Forfatter: MadRejsen.dk

Ingredienser

  • 1 kg nakkefilet

Instruktioner

  • Fjern de værste sener og største fedtkanter på kødet. Skær kødet i grove tern, der passer i din kødhakker.
  • Kør kødet gennem din kødhakker med den grove indsats. Tilsæt grøntsager, røget bacon eller lignende hvis du ønsker det.
  • Hvis du ønsker en finere fars, køres farsen gennem kødhakkeren igen nu med den finere indsats.
  • Brug kødet med det samme eller opbevar det i en tætlukket beholder i køleskaber op til 24 timer.

Opskrift på hjemmehakket svinekød

Reader Interactions

Skriv en kommentar til mig om opskriften Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Giv min opskrift en karakter




Primary Sidebar

Find mine opskrifter

De fire mest POPULÆRE opskrifter!

  • Opskrift på Pulled Pork Burger (Hjemmelavet Pulled Pork Burger)
    Hjemmelavet Pulled Pork Burger
  • Opskrift på Hjemmelavet Sushi
    Hjemmelavet Sushi
  • Opskrift på Burrito (hjemmelavet Burrito)
    Hjemmelavet Burrito
  • Sådan koges brune ris (Fuldkornsris)
    Sådan koges fuldkornsris (Brune ris)

Indhold på MadRejsen.dk må ikke kopiers uden tilladelse.