På siden har vil jeg dele mine erfaringer med hvordan man laver hjemmehakket svinekød. Hjemmehakket svinekød er faktisk utroligt nemt at lave, når blot du har en kødhakker. Herefter er det i princippet blot at køre kødet gennem hakket.
Hjemmehakket svinekød bliver utroligt lækkert og saftigt og meget bedre end den gaspakket version du kan finde i supermarkederne, hvis du spørger mig.
Hvilket kød bruges til hjemmehakket svinekød?
Når du skal lave hjemmehakket svinekød, kan du i princippet bruge de fleste udskæringer fra svinet. Det afhænger du af hvilken fedtprocent du ønsker at ende ud med.
Hvis du ønsker en lækker svinefars, der er perfekt til krebinetter/karbonader vil jeg anbefale dig at bruge nakkefilet. Specielt nakkefileten har en perfekt kombination mellem rent kød og fedt, hvilket gør den super til krebinetfars. Det er personligt nakkefileten jeg altid bruger - både på grund af smagen med ligeledes på grund af prisen. Nakkefileten kan meget ofte findes på tilbud i de forskellige supermarkeder.
Hvis du ønsker mere rent og magert kød, kan du bruge afpudset svinemørbrad. Her stiger kiloprisen dog blot hurtigt, med mindre du finder nogle gode tilbud.
Holdbarheden på hjemmehakket svinekød
Hvor lang tid kan hjemmehakket kød holde sig? - det er et meget relevant spørgsmål.
En kødklump, der ikke er lavet til hakket kød, har en meget længere holdbarhed end efter at den er blevet hakket. Dette skyldes at kødet mekanisk nedbrydes og derved øges overfladearealet betydeligt. Der er derfor ideel grobund for bakterier i hakket kød. Specielt den hjemmelavet version, hvor gaspakningen af kødet ikke finder sted samt udstyret måske ikke er helt så rengjort som det man finder i professionelle slagterier.
Efter at du har hakket dit kød, skal du bruge det med det samme eller opbevar det i op til 24 timer i køleskabet i tætlukket beholder.
Det er derfor en god ide at hakke mindre portioner når kødet skal bruges, i stedet for at hakke en stor portion. Du kan med fordel gennem nakkefileter i fryseren, der er skåret i grove tern og derefter tage dem op til hakning, når du skal bruge kødet.
Hjemmehakket svinekød med grøntsager
Det lækre med hjemmehakket svinekød, er at du kan tilføje alle muligt grøntsager eller andre ingredienser som du bedst kan lide.
Til din hjemmehakket svinefars kan du for et eksempel tilsætte gulerødder, kartoffel og så videre hvis du ønsker en lidt mere mager fars med ekstra vitaminer.
Du kan også overveje at tilsætte røget bacon, hvilket giver en suveræn smag til kødet. Prøv også med forskellige krydderier, salt, peber, chili, sennep og så videre. Her er det næsten kun fantasien og dine smagsløg, der sætter grænser.
Hjemmehakket svinekød
Ingredienser
- 1 kg nakkefilet
Instruktioner
- Fjern de værste sener og største fedtkanter på kødet. Skær kødet i grove tern, der passer i din kødhakker.
- Kør kødet gennem din kødhakker med den grove indsats. Tilsæt grøntsager, røget bacon eller lignende hvis du ønsker det.
- Hvis du ønsker en finere fars, køres farsen gennem kødhakkeren igen nu med den finere indsats.
- Brug kødet med det samme eller opbevar det i en tætlukket beholder i køleskaber op til 24 timer.
Alex
Kan man ikke hakke en stor portion og gemme i fryseren? Virker nemmere.