Go Back
Opskrift på Hjemmelavet Flettede brød med solsikkekerner
Print

Flettede flutes med solsikkekerner

Super lækker opskrift på hjemmelavet flettet brød med solsikkekerner. Dette brød bliver rigtigt flot og er perfekt hvis du vil gøre lidt ekstra ud af det. Specielt godt hvis du får gæster og vil imponerer lidt :-)
Course Tilbehør
Cuisine Dansk
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours
Servings 2 flutes
Author MadRejsen.dk

Ingredients

  • 4 dl mælk
  • 2 dl yoghurt (cremefraiche eller lignende)
  • 50 g gær
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 100 g solsikkekerner
  • 1/2 dl olie
  • 1 kg almindeligt hvedemel
  • 1 æg

Instructions

  • Opvarm mælken til den er lunken.
  • Opløs gæren i mælken og tilsæt det syrnet yoghurt (eller andet syrnet mælkeprodukt).
  • Tilsæt sukker, solsikkekerner og olie. Rør til sukkeret er opløst.
  • Tilsæt salt og melet trinvist under omrøring. Når dejen begynder at blive tyk og vanskelig at røre ved hjælp af en ske, skal du bruge dine hænder til at ælte. Kvaliteten af melet afhænger af, hvor meget du skal bruge. Prøv med mængden angivet i opskriften.
  • Lad dejen blive i skålen, dæk den med et rent viskestykke og lad den hæve et sted varmt (ved cirka 30 grader i 1 time).
  • Når dejen er hævet, tag den ud af skålen og ælt den let. Opdel dejen i 6 mindre og lige store stykker. Hvis du ikke vil have flettet brød, kan du bare lave 6 dejlige brød/flutes og sætte dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg vil du anbefale dig at flette brødet - det bliver så fint.
  • Hvis du vil lave flettet brød, skal du rulle de 6 dejstykker ud til lange pølser med ens tykkelser. Og så skal du bare lave et flettet brød så godt du kan. Øvelse gør mester, men prøv at følge billedeguide på MadRejsen.dk. Det er faktisk ret nemt når man lige fanger det.
  • Pensel brødet med et sammenpisket æg. Dette giver brødet en sprød skorpe og en flot lysebrun farve. Lad dem hæve i ca. 1/2 - 1 time.
  • Forvarm ovnen til 200 grader og bag brødet i cirka 15 minutter.
  • Lad brødet afkøle lidt og server det lune brød med koldt smør.

Notes

Dette brød kan bruges som tilbehør til det meste aftensmad eller som en slags forret/snack inden hovedmåltidet - dette har jeg selv gjort flere gange. Hvis du har rester, kan det fryses og bruges på et senere tidspunkt.
Du kan eventuelt også dysse brødet med lidt timian eller havsalt inden du bager det. Dette er en dejlig variation og gør kun brødet endnu mere lækkert.