Go Back
Opskrift på Hjemmelavet valnøddebrød
Print

Valnøddebrød

Super lækkert hjemmelavet valnøddebrød. Perfekt til morgenmaden eller som tilbehør til aftensmaden. 
Course Brød
Cuisine Dansk
Prep Time 30 minutes
Cook Time 2 hours
Total Time 2 hours 30 minutes
Servings 1 brød
Author MadRejsen.dk

Ingredients

  • 25 g frisk gær
  • 4 dl vand , lunkent
  • 1 spsk honning
  • 2 spsk maltemel (25 g)
  • 375 g hvedemel
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • 150 g valnødder , groft hakket
  • 7 g salt

Instructions

  • . I en stor skål; opløs det friske gær i det lunkne vand. Hvis du bruger tørgær, skal du tilføje dette sammen med melet i trin 2. 
  • Tilsæt honningen, de tre typer mel og rør/ælt alt sammen til en glat dej.
  • Tilsæt de hakket valnødder og saltet og ælt det ind i dejen. Den samlede æltetid er cirka 5-10 minutter.
  • Lad den æltede dej blive i skålen og dæk den til med et rent viskestykke. Sæt skålen til side et sted varmt. Lad dejen hæve i 60 minutter.
  • Del dejen i seks lige store stykker og rul hver del til lange pølser. Længden af pølserne bliver cirka længden af brødet.
  • Tag tre pølser og tryk dem sammen i den ene ende. Flet de tre pølser og tryk dem til sidst sammen i den anden ende. Fortsæt på samme måde med de næste tre pølser.
  • Nu snor du de to flettede brød til et enkelt brød. Fold de to ender under brødet. På denne måde har du nu brugt alt dejen til at lave et store snoet valnøddebrød. Du kan følge billedeguiden på hjemmeside www.MadRejsen.dk. 
  • Placer det snoet valnøddebrød på en ovnplade dækket med bagepapir. Dæk brødet med et rent viskestykke og lad det hæve i yderligere 30 minutter.
  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Sprøjt lidt koldt vand ind i ovnen for at skabe lidt vanddamp. Pensel brødet med et sammenpisket æg og bag det i ca. 35 minutter. Brødet er færdigt, når det lyder hult, når du banker i bunden af det.