Go Back
Print

Parmesanpaneret kylling

Super lækre og sprøde parmesanpaneret kylling. Perfekte til aftensmad hvor de kan serves med en lækker salat samt noget sur-sød sauce som dipping. Det er meget nemme at lave og kræver kun få ingredienser. 
Course Aftensmad
Cuisine Dansk
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour
Author MadRejsen.dk

Ingredients

  • 300-400 g kyllingfilet
  • 75 g revet parmesan
  • 75 g hvedemelmel
  • salt og peber

Instructions

  • Start med at skære kyllingfilten i mindre stykker eller strimler.
  • Arranger tre forskellige dybe tallerkener; tallerken 1: hvedemel. Tallerken 2: et sammenpisket æg. Tallerken 3: Bland brødkrummerne med revet parmesan, salt og peber.
  • Dyp og dæk først kyllingestrimlerne i mel fra tallerken 1.
  • Dyp nu kyllingestrimlerne i ægget.
  • Til sidst paneres kyllingen i parmesan-brødkrummeblandingen. Det er en god idé at bruge en hånd til ægget og den anden til paneringen, for at undgå at du panerer din egne fingre.
  • Placer alt parmesanpaneret kylling på en tallerken og sæt dem i køleskabet i ca. 20-30 minutter. Dette trin kan springes over, hvis du har travlt. Det er for at sikre at paneringen hænger bedre fast på kyllingen.
  • På en varm stegepande; steg det parmesanpaneret kylling i noget olie eller smør. Hvis du har lavet nogle tykke kyllingestrimler, er det en god ide kun let at stege kyllingen og derefter bage dem færdige i en 180 grader varm ovn i ca. 10 minutter.

Notes

Server disse parmesanpaneret kylling med en god tomat salat og nogle lækkert sur-sød sauce som dipping.