Go Back
Hvordan koges ris
Print

Sådan koges ris - den sikre metode

Denne opskrift er den mest sikre metode at koge ris på. Den fungere på næsten alle typer ris og er lige til. Det er vigtigt at grydes låg ikke løftes under tilberedning af risene. 
Course Tilbehør
Cuisine Dansk
Prep Time 5 minutes
Cook Time 22 minutes
Total Time 27 minutes
Servings 2 personer
Author MadRejsen.dk

Ingredients

  • 3 dl vand
  • 2 dl ris (Basmati ris)

Instructions

  • I en gryde; tilsæt vandet og skru varmen op på fuld effekt.
  • Når vandet begynder at koge; tilsæt risen, dæk gryden med et låg og skru varmen ned til et af de laveste niveauer (normalt 2-4). Lad risen simre i 11 minutter. Husk ikke at fjerne låget i løbet af denne tid.
  • Når risen har simret i 11 minutter, fjernes gryden fra kogepladen og sættes et sted uden varme. Her vil risen færdigekoge med dampen, der stadig er i gryden. Igen, husk ikke at løfte låget.
  • Efter de sidste 11 minutter er risen færdigkogt og klar til at blive serveret.