Go Back
Opskrift på Hjemmelavet Gulerodsboller
Print

Gulerodsboller

Meget nem og lækker opskrift på gulerodsboller. Disse boller er sprøde udvendige og dejligt bløde indvendig. Perfekt til morgenmad, men prøv dem også som erstatning til almindelige burgerboller eller måske bare som tilbehør til anden aftensmad. 
Course Brød
Cuisine Dansk
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour 50 minutes
Total Time 2 hours 20 minutes
Servings 24 boller
Author MadRejsen.dk

Ingredients

  • 50 g gær
  • 5,5 dl vand, lunkent
  • 80 g solsikkekerner (1,5 dl)
  • 2 tsk sukker
  • 2 spsk vegetabilsk olie
  • 250 g gulerødder
  • 1000 g almindeligt mel
  • 2 tsk salt

Instructions

  • I en stor skål opløses det friske gær. Hvis du bruger tørgær, så tilføj dette i trinnet sammen med melet.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og ælt alt til en dejlig og glat dej.
  • Dæk skålen med et rent viskestykke og sæt den til side for at hæve. Lad dejen hæve i en time.
  • Opdel dejen i 24 stykker og rul dem til dejlige gulerødsboller. Placer boller på en ovnplade med bagepapir.
  • Lad bollerne hæve i yderligere 30 minutter.
  • Pensl nu forsigtigt bollerne med et sammenpisket æg og drys dem med solsikkefrø.
  • Bage bollerne i en 210 C varm ovn i ca. 20 minutter.

Notes

Lad bollerne afkøle lidt, før de serveres med koldt smør, hjemmelavet syltetøj eller skiveost.