Go Back
Kold kartoffelsalat
Print

Kold kartoffelsalat

Lækker og meget simpel opskrift på god og gammeldags kold kartoffelsalat. Kold kartoffelsalat er det perfekte tilbehør til det meste kød og fisk. Også super til grillaftenen. Let og frisk. 
Course Tilbehør
Cuisine Dansk
Prep Time 25 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 4 personer
Author MadRejsen.dk

Ingredients

  • 650 g små kartofler med skræl
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl ymer (eller græsk yoghurt/A38)
  • håndfuld purløg, finhakket (ca. 1 dl)
  • 1 rødløg (finhakket)
  • salt

Instructions

  • I en stor gryde tilsættes lidt vand og bringes til kogning; Kog kartoflerne med skræl i ca. 10-15 minutter afhængigt af størrelsen af dem. De skal være faste men møre, når de er færdige. Kartoflerne skal være dækket af vand mens de koges.
  • Brug en kniv; Pil forsigtigt kartoffelskallen af mens de stadig er lidt varme.
  • Skær kartoflerne i mindre og mundrette stykker.
  • I en skål, tilsæt creme fraiche, ymer, fint hakket purløg, fint hakket løg og salt. Bland alle ingredienserne til en lækker dressing.
  • Tilsæt de tilberedte kartofler og bland dem forsigtigt sammen med dressingen.
  • Dekorer toppen af skålen med hakkede purløg og tomater.

Notes

Opbevares i køleskabet med lidt plastfolie over