Go Back
Opskrift på Hjemmelavet Chokolade Mandler med Lakrids
Print

Ristede mandler med chokolade og lakrids

Lækker opskrift på Ristede mandler med chokolade og lakrids. Disse mandler er helt perfekte som en julesnack. De kan dog også sagtens laves og serveres resten af året. 
Course Dessert
Cuisine Dansk
Prep Time 35 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 1 hour
Servings 400 gram
Author MadRejsen.dk

Ingredients

  • 200 g mandler
  • 200 g hvid chokolade (eller halv hvid og halv mælkchokolade)
  • 1/2 spsk kakaopulver
  • 1/2 spsk lakridspulver (valgfrit)

Instructions

  • Rist mandlerne på en ovnplade i ovnen i ca. 8-10 minutter ved 180 °C.
  • Når mandlerne steges, lad dem afkøle lidt før du fortsætter.
  • Bland kakao- og lakridspulver sammen. Hvis du ikke lide lakridspulver, kan du bare erstatte det med kakaopulver.
  • Smelt chokoladen ved at placere en varmebestandig skål i en gryde med vand i bunden. Skålen skal flyde så du ikke brænder/skader den. Hak chokoladen i store stykker og hæld det i skålen. Varm langsomt vandet op og lad det koge let. Chokoladen smelter nu langsomt under omrøring. Pas på, at du ikke får noget vand ned i den smeltet chokolade, ellers vil det klumpe sammen. Hvis du bruger både hvid og mørk chokolade, til at dekorere dine ristede mandler, smelter du det selvfølgelig ikke på samme tid.
  • Hæld mandlerne ned i den smeltede chokolade og bland dem rundt således det er helt dækket i chokolade.
  • Brug en gaffel til at tage de chokoladeovertrukne mandler op og placere dem på et stykke bagpapir. Lad chokoladen størkne.
  • Læg nu de chokoladebelagte mandler i en ny gang smeltet chokolade. Dette vil give dem et tykkere lag af chokolade, hvilket gør dem endnu lækre.
  • Tag mandlerne op og lad dem køle af igen - før chokoladen er helt størknet, ruller du dem i kakao / lakridspulver. Selvfølgelig, hvis du ikke har noget lakridspulver, kan du sagtens bare bruge kakaopulver.