Go Back
Spicy Tomat, lime og kokossuppe
Print

Spicy Tomat, Lime og Kokossuppe

Super lækker og cremet tomatsuppe med en lækker smag af chili, kokos og lime. Server den med lækker friskbagt brød og ristet græskarkerner. Perfekt som en lækkert vinterret på en en kold dag.   
Course Suppe
Cuisine Dansk
Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 50 minutes
Author MadRejsen.dk

Ingredients

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 rød chili
  • 5 kaffir limeblade (tørret eller frisk)
  • 1 dåse tomatpuré (140 g)
  • 5 cm ingefær (1-2 spsk ingefærjuice)
  • 5 store friske tomater
  • 1 dåse kokosmælk (400 ml)
  • 1 lime , saften
  • salt , efter smag
  • 1 dl græskarkerner tørstegt

Instructions

  • Grofthak hvidløg og løg.
  • I en stor gryde eller wokpande, varm olivenolien op og steg hvidløg og løg i ca. 3-5 minutter.
  • Tilsæt tomatpastaen, hakket rød chili, revet ingefær (eller ingefærjuice) og kaffirblade uden stilken. Ved middelvarme, steg/kog alt i ca. 5 minutter med lidt omrøring.
  • Tilsæt derefter de grofthakkede tomater og lad det simre i yderligere 5 minutter.
  • Tilsæt kokosmælk og lad suppen simmer i ca. 10 minutter.
  • Fjern kaffir limebladene og brug en stavblender (eller hæld suppen i en almindelig blender) til at blande altsammen til en tyk og jævn suppe. Lav nu en vurdering af konsistensen. Hvis du syntes suppen er for tykt, så tilsæt lidt ekstra mælk eller vand.
  • Tilsæt limejuicen og salt efter smag. Normalt er saften fra en hel lime tilstrækkelig.
  • Steg nogle græskarfrø, i et par minutter, på en tør stegepande. Brug dem som topping til suppen.

Notes

Server suppen med de stegte græskarfrø og nogle ekstra limebåde. Jeg kan også anbefale er frisktbagt brød. Jeg har en super lækker opskrift på et flettet brød på MadRejsen.dk.