Simpel og lækker opskrift på snobrød. Meget simpel at gå til og med få trin. Vær opmærksom på at reducere gærmængden, hvis dejen skal stå længe.
Course Brød
Cuisine Dansk
Prep Time 10minutes
Cook Time 55minutes
Total Time 1hour5minutes
Servings 4personer
Author MadRejsen.dk
Ingredients
3dlvand
25ggær(eller tilsvarende tørgær)
2tsksukker
2tsksalt
500ghvedemel
Instructions
I en stor skål, tilsæt vandet og opløs den friske gær i det. Hvis du bruger tørgær, skal du tilføje dette sammen med melet i trin 2. Hvis du laver snobrøddejen mange timer inden du skal bruge den, skal du reducere mængden af gær til cirka 10 gram. Det skal gøres for at undgå overhævning af dejen.
Tilsæt mel, salt og sukker. Ælt alle ingredienserne til en glat og lækker dej.
Lad dejen hæve tildækket i mindst 30-45 minutter.
Rul nu lange og tynde 'pølser' og sno dem omkring lange træpinde, du har skåret af træer. Specielt pilegrene er gode, da de er rette.
Bage nu snobrødet over et bål. Du får det bedste snoet brød, ved at bage dem over varme gløder og undgå de direkte flammer.