Go Back
Print

Vegansk kødsauce med sojagranulat

Denne 'kødsauce' indeholder faktisk slet ikke kød, men derimod sojagranulat. Sojagranulat er en perfekt erstatning for almindeligt hakket kød og smagen er faktisk stort set identisk.
Course Aftensmad
Cuisine Dansk
Keyword Vegansk, vegetarisk
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 3 personer
Author MadRejsen.dk

Ingredients

  • 150 g sojagranulat (svarer til cirka 350 g kød)
  • 1 l kogende vand
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dåser hakket tomater
  • 2 gulerødder (grovrevet)
  • 2 spsk gærflager (ekstra smag - kan undlades)
  • 250 g champignon
  • 1 tsk madkulør (kun farvens skyd - kan undlades)
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 1 spsk oregano
  • 1 tsk chilipulver
  • salt
  • peber

Instructions

  • Hæld det kogende vand over sojagranulatet. Lad det stå og trække i 5-7 minutter, hvorefter du dræner væden fra i en si.
  • I en stor gryde, steger du finthakket løg og presset hvidløg i lidt olie.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og lad det hele simre i 15 minutter eller indtil retten er godt gennemvarm.

Notes

Server med friskkogt pasta og revet mozzarella på toppen. Hvis du er veganer kan du også bruge revet gærflager i stedet for osten.