Go Back
Opskrift på Chili sin carne med sojagranulat
Print

Chili sin carne med Sojagranulat

Denne ret på Chili sin carne er uden kød men smager præcis som den traditionelle Chili Con Carne. I retten bliver der brugt sojagranulat som alternativ til oksekød. Sojagranulat indeholder masser af protein og er en perfekt erstatning for kød.
Course Aftensmad
Cuisine Dansk
Keyword vegetarisk
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 3 personer
Author MadRejsen.dk

Ingredients

  • 125 g sojagranulat
  • 1 grøntsagsbouillon
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 tsk korianderpulver
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 fed hvidløg
  • 2 løg finthakket
  • 4 dl vand (Evt. mere, hvis du vil have mere sauce)
  • 2 dåse kidney bønner i chili lage (+lagen for ekstra smag)
  • 2 dråber brun kulør (kun for farvens skyld)
  • 2 dåse hakket tomater
  • salt og peber efter smag
  • 30 g mørk chokolade
  • 2 spsk gærflager (Valgfrit)

Instructions

  • Først afbrændes chilipulver, koriander og spidskommen i en gryde i varm olie i 1-2 minutter.
  • Tilsæt finthakket løg og hvidløg. Steg i 3-4 minutter.
  • Tilsæt resten af ingredienserne på nær den mørke chokolade. Lad retten simre i 20 minutter eller indtil alt er gennemvarmet.
  • Sluk for varmen og rør den mørke chokolade i. Server med kogte ris.

Notes

Server med ris og masser af frisk koriander, hvis du kan lide dem.