Go Back
Opskrift på Chokoladekage med hvid chokoladetrøffel
Print

Chokoladekage med hvid chokoladetrøffel

Super lækker og svampet chokoladekage med hvid hvid chokoladetrøffel. Perfekt til fødselsdage, fester eller til kollegaerne på kontoret. Kagen er nem at lav ved brug af meget få ingredienser samt der er næsten garanteret et perfekt resultat hver gang.
Course Kage
Cuisine Dansk
Prep Time 25 minutes
Cook Time 20 minutes
Servings 8 personer
Author MadRejsen.dk

Ingredients

Chokoladekage

  • 125 g smør
  • 3 dl sukker
  • 2 æg
  • 1 dl kakaopulver
  • 2 dl hvedemel
  • 2 tsk vaniljesukker

Hvid chokoladetrøffel

  • 200 g hvid chokolade (du kan også bruge mørk)
  • 1 1/2 dl piskefløde
  • 2 spsk smør

Instructions

  • Chokoladekagen
  • Smelt smørret i en gryde eller mikroovn ved lav varme.
  • Tilsæt sukker og pisk det godt sammen med smørret.
  • Pisk æggene i et ad gangen.
  • Bland mel, kakaopulver og vaniljesukker sammen og rør det i dejen.
  • Hæld kagedejen i en smurt tærteform og bag den ved 175 grader i cirka 20 minutter. Den er stadig lidt blød i midten, når den er færdig.
  • Hvid chokoladetrøffel
  • Hak chokoladen.
  • Bring piskefløden og smørret i kog under konstant omrøring.
  • Når det koger, skru ned for varmen og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt indtil alt chokoladen er smeltet.
  • Lad chokoladetoppingen nedkøle i køleskabet i cirka en time.
  • Hæld nu chokoladetoppingen over den afkølet chokoladekage. Lad kagen med toppingen stå koldt i mindst en time mere. Server.

Notes

Du kan eventuelt pynte toppen af chokoladekagen med pinjekerner, friske bær, hakkede valnødder eller mandler - kun fantasien sætter grænser. Kagen kan holde sig lækker overdækket og i køleskabet i flere dage.