Go Back
Opskrift på ribbenssteg sous vide
Print

Ribbenssteg (Sous vide)

Ribbessteg bliver suverænt, når den tilberedes i sous vide. Den relative fede udskæring, forbliver perfekt saftig og dejligt mør. Fedt og bindevæv er delvist nedbrudt og giver dejlig smag til kødet. Perfekt når du skal lave ribbenstegssandwich eller blot som steg til frokost/ aftensmadbordet. Perfekt til en ribbenstegssandwich eller bare som skiver til aftensmaden.
Course Aftensmad
Cuisine Dansk
Keyword sous vide
Prep Time 20 minutes
Cook Time 5 hours 15 minutes
Total Time 5 hours 35 minutes
Servings 4 personer
Author MadRejsen.dk

Ingredients

  • ribbensteg (1-3 kg)
  • salt
  • peber
  • laubærblade (valgfrit)

Instructions

  • Skær svær i skindet på stegen. Hvis dette allerede er gjort hos slagteren, skal du gå sværen efter og sørge for at de er skåret dybe nok. De skal være så dybe som muligt, men undgå at skære ned i selve kødet.
  • Brug masser af salt og sørg for at det kommer godt ned mellem sværen.
  • Vakuumpak stegen i en god pose, der kan holde til den relative lange tilberedningstid.
  • Opvarm sous vide vandet til 62 grader og sæt timeren til 5 timer. Sæt dig tilbage og slap af.
  • Efter tilberedningen skal stegen tørres med køkkenrulle. Brug også en kniv til at skrabe væsken mellem sværen ud. Gør dig umage for at sikre at sværen bliver sprød i næste trin.
  • Opvarm ovnen til 275 grader og lad den blive godt gennemvarm. Læg stegen i et ildfast fad og sørg for at stegens svær ligger vandret. Dette kan gøres ved at bruge kugler af sølvpapir under stegen. Pak også gerne siderne af stegen i sølvpapir for at begrænse strålingsvarmen mod kødet.
  • Giv stegen 15-20 minutter eller indtil sværen er sprød. Brug forsigtigt grillfunktionen og luft kortvarig vanddampen ud af ovnen en gang imellem.