Go Back
Opskrift på hjemmelavet Naan brød på pizzasten
Print

Naan brød på pizzasten

Naan er et utrolig populær indisk brød, som typisk serveres til en hel række af traditionelle indiske retter såsom Butter Chicken og Tikke Masala. Denne opskrift på Naan brød, bliver præcis som på det brød man får på indiske restauranter. Sprødt men satdig blød indvendig.
Course Brød
Cuisine Indisk
Prep Time 45 minutes
Cook Time 4 hours
Total Time 4 hours 45 minutes
Servings 12 stk
Author MadRejsen.dk

Ingredients

  • 25 g gær
  • 625 g mel (højt protein indhold)
  • 10 g salt
  • 25 g sukker
  • 425 g sødmælksyoghurt
  • smeltet smør (til pensling)

Instructions

  • Opløs gær og sukker i yoghurten
  • Tilsæt salt og mel og ælt alt sammen i 5-10 minutter. Dejen skal være glat og let klistret. Sæt dejen til hævning et lunt sted indtil dejen er dobbelt størrelse (cirka to timer)
  • Del dejen i 12 stykker og rul dem til boller. Lad bollerne hæve under et meldækket viskestykke indtil de er dobbelt størrelse (cirka to timer)
  • Tænd ovnen på 275 grader og lad den bliver rigtig godt gennemvarm. Brug ikke bagepapir men derimod en lidt meldækket bradepande. Bagepapir kan brænde ved disse temperaturer
  • Brug dine fingre til at trykke bollerne helt flade til meget tyndt Naan brød. Lav dem ekstra tynde, da de nok skal hæve op i ovnen. Pensel dem med smeltet smør og bag dem derefter i kort tid (maksimalt 3-5 minutter - brug stopur) på den ultra varme pizzasten eller ovnplade
  • Server straks mens de er varme