Go Back
Sådan koges brune ris (Fuldkornsris)
Print

Sådan koges fuldkornsris (brune ris)

Fuldkorsris er også kendt som brune ris og er rigtigt gode som tilbehør til mange retter. Fuldkorsris er mere krævende end almindelige ris, da de skal koges længere tid og optager mere vand. Brug ris-vand forhold på 1-1,5. Ved fuldkornsris er kliddelen ikke poleret af som ved hvide ris. Fuldkornsris indeholder derfor af samme grund betydelig flere kostfiber.
Course Tilbehør
Cuisine Dansk
Keyword Brune ris, Fuldkornsris
Prep Time 5 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 2 personer
Calories 349kcal
Author MadRejsen.dk

Equipment

  • Si
  • Gryde med låg

Ingredients

  • 2 dl brune ris (Fuldkornsris)
  • 3 dl vand
  • 1/4 tsk salt

Instructions

  • Hæld risene op i en si og skyld dem kort under den kolde vandhane.
  • Bring vandet i kog.
  • Når vandet koger tilsættes fuldkornsris og salt. Skru ned for varmen og lad risene simre i 30 minutter under låg.
  • Fjern nu gryden fra det varme kogeplade. Lad nu risene trække yderligere i 5 minutter. Låget må ikke på noget tidspunkt løftes.
  • Risene er nu færdige og klar til servering.