Go Back
Opskrift på Jomfruhummer i Sous Vide
Print

Jomfruhummer sous vide

Jomfruhummer tilberedt i sous vide bliver super lækkert og bevarer saft og kraft. Kødet vil være super mørt og meget smagsfuldt. Perfekt til forret til nytårsaften eller anden festlig lejlighed.
Course Fisk
Cuisine Dansk
Keyword sous vide
Prep Time 30 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 45 minutes
Author MadRejsen.dk

Ingredients

  • 500 gram friske jomfruhummer
  • rosmarin
  • citron skiver

Instructions

  • Hovedet og halen separeres ved at hold fast om hovedet og halen samtidig, mens du vrider hver sin vej og trækker lidt. Smid hovederne ud.
  • Halerne lynkoges i saltet og kogende vand i 10 sekunder. Overfør dem derefter straks til et isvandsbad.
  • Når halerne er afkølet, trykkes/klemmes skallerne så de brækker. Fjern derefter forsigtigt det lækre jumfruhummerkød.
  • Læg hummerkødet i en sous vide pose sammen med rosmarin og nogle citronskiver. Vakuumpak posen eller hav åbningen udover sous vide grydens kant.
  • Tilbered hummerkødet sous vide ved 49 grader i 15 minutter.
  • Efter sous vide tilberedningen tørres kødet med lidt køkkenrulle og derefter lynsteges de i meget varm olie på en pande. Giv dem kun cirka 20-30 sekunder for at undgå at de overtilberedes. Serveres straks efter.