Traditionel og nem opskrift på Chicken Tikka Masala. Smager rigtigt godt sammen med ris eller friskbagt Naan brød. Selvfølgelig toppet med masser af friskhakket koriander.
Course Aftensmad
Cuisine Indisk
Keyword Tikka Masala
Prep Time 30 minutesminutes
Cook Time 1 hourhour20 minutesminutes
Total Time 1 hourhour50 minutesminutes
Servings 3personer
Author MadRejsen.dk
Ingredients
500-700gkyllingebryst
1bundtfriske koriander(til topping)
Marinade
2dlyogurt
2lime, saften
4fedhvidløg, presset
3tskingefær, fintrevet (eller ingefærjuice)
3tskgaram masala
2tskgurkemeje
2tsksalt
1tskstødt nelliker
1tskchilipulver
Tikka Masala sauce
2løg
2fed hvidløg
1tskkorianderpulver
1tskspidskommen
2tskgurkemeje
2tskrevet ingefæreller ingefærjuice
2tskgaram masala
4spsktomatpuré
50gmandler
3dlvand
1/4dlfløde
Salt
Peber
Instructions
Marinering og kylling
Start med at klargøre marinaden til kyllingen. I en skål blander du alle ingredienserne sammen.
Skær kyllingebrysterne i mundrette stykker og bland dem godt rundt i marinaden. Sæt den marineret kylling i køleskabet og lad det trække i mindst 1-2 timer men gerne natten over. Jo længere jo bedre.
Når kyllingen har trukket, skal den steges. På en stor og varm stegepande, steges kyllingen i olie. Steg i 2-3 omgange for at sikre at kyllingen steges og ikke blot koges i væden. Kyllingen må gerne være lidt understegt, da den færdigtilberedes i saucen senere. Gem kyllingen på en tallerken og smid den overskydende marinade ud.
Tikka Masala saucen
Skræl og finthak løgene og steg dem i lidt olie på en pande. Steg under middel varme og under omrøring.
Tilsæt presset hvidløg, fint hakkede mandler, ingefær, gurkemeje, korianderpulver, spidskommen og garam masala. Steg i et par minutter.
Tilsæt koncentreret tomatpuré og vand. Kog det op og lad det simre i 5-10 minutter.
Nu kan du vælge at blende saucen, så den bliver fuldstændig jævn eller du kan lade den være som den er. Dette er op til dine egne præferencer. Jeg foretrækker en sauce, der er ublendet.
Hæld kyllingen over i Tikka Masala saucen. Lad det simre i cirka 5 minutter. Smag til med salt og peber.
Tilsæt piskefløden og rør det rundt.
Server med frisk kogte ris og friskhakket koriander.