Go Back
Opskrift på hjemmelavet rugbrød uden surdej
Print

Rugbrød (Nem opskrift uden surdej)

Lækker og nem opskrift på rugbrød uden brug af surdej. Dette rugbrød har en lækker smag, der sagtens kan sammenlignes med traditionelt rugbrød. Det er bare meget hurtigere og nemmere at lave. 
Course Brød
Cuisine Dansk
Prep Time 20 minutes
Cook Time 2 hours 45 minutes
Total Time 3 hours 5 minutes
Servings 2 brød
Author MadRejsen.dk

Ingredients

  • 50 g gær
  • 6 dl vand
  • 125 g solsikkekerner
  • 100 g hørfrø
  • 400 g skårne rugkerner
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • 750 g rugmel
  • 1 liter yoghurt naturel
  • 150 g almindeligt hvedemel
  • 25 g salt
  • græskar frø til dekoration

Instructions

  • I en stor skål; opløs det friske gær i det lunkent vand
  • Tilsæt alle de forskellige frø og yoghurt. Blandt det hele sammen.
  • Tilsæt alle de forskellige typer mel samt salt. Bland/ælt alt sammen ved hjælp af en træsked eller en køkkenmaskine. Rugbrødsdejen skal være ret klæbrig, det er helt normalt.
  • Sæt dejen til side, et sted lunt, og lad den hæve i ca. 1 time. Det er en god ide at tildække skålen med et rent viskestykke.
  • Hæld dejen i to brødforme. Hvis brødformene ikke har en non-sticking belægning, er det en god ide at sprøjte/smøre indersiden af formene med lidt madolie/smør.
  • Lad rugbrødet hæve, et lunt sted, i yderligere 30 minutter.
  • Pensl toppen af brødet med lidt vand og drys med solsikkeolie eller græskarfrø.
  • Forvarm ovnen til 200 C. Placer rugbrødet i ovnen og skru varmen ned til 160 C. Bag brødet i ca. 1 time og 15 minutter. Lad brødet afkøle på en ovenrist eller lignende.

Notes

Opbevar brødet i en pose eller ligneden for at det ikke bliver tørt.