Go Back
Opskrift på saltet Dulce De Leche Brownie
Print

Saltet Dulce De Leche Brownie

Den bedste og super lækker brownie som er toppede med hjemmelavet Dulce De Leche karamel og drysset med havsalt. Perfekt når du rigtigt vil forkæle dig selv eller dine gæster.
Course Julekage
Cuisine Amerikansk
Keyword Brownie, Dulce De Leche, Havsalt, Karamel
Prep Time 30 minutes
Cook Time 3 hours 30 minutes
Køling 3 hours
Total Time 4 hours
Author MadRejsen.dk

Ingredients

Dulce de Leche

  • 1 dåse kondenseret mælk

Brownie

  • 140 g blødt smør
  • 2 æg
  • 150 g brunt farin
  • 100 g sukker
  • 80 g kakaopulver
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk instant kaffe (opløst i 1 spsk varmt vand)
  • 1/4 tsk salt
  • 60 g hvedemel
  • 2 tsk flager af havsalt (topping af kagen)

Instructions

Dulce De Leche

  • Fjern papiretiket fra metaldåsen.
  • Sæt den uåbnede dåse af kondenseret mælk i en gryde og dæk den med vand. Sørg for at hele dåsen er nedsænket i vand.
  • Læg låg på gryden og tænd for varmen. Lad vandet simre (lige under kogepunktet) i tre timer.
  • Fjern den varme dåse fra vandet og lad den afkøle i mindst tre timer. Den varme karamel er først lidt flydende og bør afkøles lidt.

Hjemmelavet Brownie

  • I en stor skål tilsættes blødt smør, æg, de to typer sukker, vaniljepulver, kakaopulver, kaffe, mel og salt. Rør godt sammen og pisk indtil dejen er fin og jævn.
  • Hæld browniedejen i en 20x20 cm brandepande, der er foret med bagepapir.
  • Bage brownien i en 175 graders forvarmet ovn i ca. 25-28 minutter. Den er færdig når en tandstik indsat i brownien, kommer ud næsten rent.
  • Fjern brownien fra ovnen og lad det køle af, inden du smører Dulce De Leche ovenpå. Lav et flot hvirvlmønster i karamellen.
  • Drys kagen med grove havsaltsflager og skær den ud i firkantede stykker.