Go Back
Opskrift på Burrito (hjemmelavet Burrito)
Print

Hjemmelavet Burrito

Super nem opskrift på Burrito. En god og traditionel burrito er noget af det bedste og hjemmelavet mexicanske mad du kan lave. En hjemmelavet burrito er rigtig nem at lave og resultatet bliver virkeligt godt.
Course Aftensmad
Cuisine Mexikansk
Keyword Burrito
Prep Time 35 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 50 minutes
Servings 2 personer
Author MadRejsen.dk

Ingredients

Kyllingefyld

  • 600 g kyllingefilet
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk paprika
  • 1/2 tsk spidskommen
  • salt
  • peber

Ris og bønnefyld

  • 4 tortilla wraps (gerne fuldkorns tortilla)
  • 200 g færdiglavet ris (2 dl ukogte ris + 3 dl vand)
  • 1 dåse sorte bønner (færdig kogte)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bundt friske koriander
  • 1 lime (helst økologiske)

Tilbehør til Burrito

  • 1 dl revet cheddar ost
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 tomater
  • 1 rødløg
  • 1 avocado

Instructions

Kyllingefyld

  • Klargør kyllingefilleterne ved at fjerne det værste fedt. Tryk derefter filleterne lidt flade med dine hænder.
  • I en skål blander du olie, paprika, spidskommen, salt og peber sammen til en marinade. Vend kyllingen godt i marinaden og sørg for alle sider er dækket.
  • Steg kyllingen på en varm stegepande indtil den har en flot stegeskorpe og er gennemstegt. Når de er færdige skal de sættes til side for at køle ned

Ris og bønnefyld

  • Kog risene efter instruktionerne på emballagen.
  • Pil bladene af korianden. Finthak stilkene fra korianden og læg dem i en bunke. Grovhak korianderbladene og læg dem i en anden bunke.
  • På en varm stegepande steges det presset hvidløg og de finthakket korianderstilke i ét minut.
  • Tilsæt de kogte ris og de drænede sorte bønner. Steg videre i fem minutter eller indtil ingredienserne begynder at være sprøde. Rør jævnligt.
  • Riv nu skallen af den økologiske lime ned i ris- og bønneblandingen og tilsæt halvdelen af de grofthakket korianderblade. Vend rundt og fjern panden fra varmen.

Hjemmelavet Burrito

  • Groft hak tomaterne og fint hak rødløget. I en lille skål blandes de to ingredienser sammen med saften fra limen og de resterende grofthakket korianderblade. Du har nu en lækker tomatsalsa.
  • Skyl salaten og groft hak det.
  • Skær den afkølede kyllingefilet i mindre stykker.
  • Rist en tortilla lidt blød på en brødrister eller en varm og tør stegepande i cirka et minut.
  • Fordel 1/4 af ris- og bønneblandingen langs midten af den lune tortilla. Tilsæt en god portion tomatsalsa, en håndfuld hakket salat og en masse lækker kyllingefilet. Tilsæt noget revet cheddar ost og en skefuld creme fraiche.
  • Indpak din hjemmelavet burrito og giv den en hurtig tur på en varm og tør pande. Dette sikre at osten smelter lidt og gør brødet lidt sprødt. Server med det sammen.