Nem opskrift på gammeldags rødgrød med fløde. Denne traditionelle opskrift er super nem at lave og resultatet bliver rigtigt lækkert. Elsket af både børn og voksne.
Course Dessert
Cuisine Dansk
Keyword rødgrød med fløde
Prep Time 5 minutesminutes
Cook Time 1 hourhour10 minutesminutes
Total Time 1 hourhour15 minutesminutes
Servings 4personer
Author MadRejsen.dk
Ingredients
125gjordbær
125ghindbær
125gribs
125gsolbær
125gsukker
1tskvaniljepulver
2,5dlvand
2spskkartoffelmel(oprørt i 5 spsk vand)
Instructions
Hvis du bruger friske bær, skal du starte med at vaske og rengøre dem under koldt vand.
Skær de store bær ud i mindre stykker.
Hæld alle ingredienserne på nær kartoffelmelsblandingen ned i en gryde. Rør godt rundt så bær, vand og sukker blandes godt. Lad bærrene trække i sukkervandet i en time uden at tænde for varmen.
Under middelvarme opvarmes blandingen til kogepunktet. Kog i cirka 8 minutter.
Sænk temperaturen så grøden netop ikke koger mere. Opløs kartoffelmelet i fem spiseskeer vand og rør det i grøden. Lad grøden varme et par minutter mere, men undgå at grøden koger.
Hæld grøden op i serveringsskåle og lad den afkøle før den serveres med piskefløde eller creme fraiche.