Go Back
Opskrift på Hjemmelavet Rødkål
Print

Hjemmelavet Rødkål

Super lækker opskrift på hjemmelavet rødkål. Perfekt til julemaden eller hvis du server flæskesteg. Kan laves hele året rundt men er specielt lækkert at servere til jul. 
Course Tilbehør
Cuisine Dansk
Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 20 minutes
Author MadRejsen.dk

Ingredients

  • 1 kg rødkål
  • 2 dl eddike
  • 1,5 dl solbærjuice/hyldebærsaft
  • 150 g sukker
  • 1 tsk salt

Instructions

  • Fintsnit rødkålen og sørg for, at stykkerne ikke er for lange. Hæld den fintsnittede rødkål over i en stor gryde.
  • Hæld eddiken i gyden, tænd varmen og lad den simre i ca. 30 minutter. Rør i kålen regelmæssigt, så den ikke brænder til bunden af gryden.
  • Tilsæt saften, sukker og salt til gryden og lad den simre i yderligere 30 minutter eller indtil den har den rette konsistens. Konsistensen er dybest set op til dig - jo længere du koger det, desto blødere får du rødkålen.
  • Rens nogle glas med kogende vand. Dette vil dræbe alle bakterier, så den rødkålen vil holde sig længere. Hæld rødkålen på glassene og forsegle dem med det samme. Hold rødkålet afkølet i køleskabet.