Go Back
Opskrift på Creme Brulee i Sous Vide
Print

Creme Brulee i Sous Vide

Lækker og simpel opskrift på Creme brulee i sous vide. Creme brulee tilberedt i sous vide er super nem at gå til og resultatet bliver rigtigt godt. Den perfekte og simple dessert når du ønsker at gøre lidt ekstra ud af det.
Course Dessert
Cuisine Frankrig
Prep Time 20 minutes
Cook Time 4 hours 20 minutes
Total Time 4 hours 40 minutes
Servings 4 personer
Author MadRejsen.dk

Ingredients

  • 4 store æggeblommer (80 g)
  • 300 g piskefløde
  • 45 g sukker
  • 1,5 g salt
  • 1/2 vaniljestang (valgfrit)

Instructions

  • I en lille skål pisker/rører du æggeblommer, sukker og salt sammen. Undgå at piske for meget luft i blandingen og sørg for sukker og salt er opløst.
  • ‎Tilsæt piskefløde og rør igen.
  • Hæld creme brulee blandingen gennem i si, over i en anden skål, og lad den stå i 20-30 minutter så eventuelle luftbobler og skum kan samles på overfladen.
  • Brug en spiseske til at fjerne skummet, der er samlet sig på overfladen af blandingen.
  • Fordel nu forsigtigt creme brulee blandingen i tre-fire ramekins alt afhængig af størrelsen på dem. Prøv at undgå at ilte for meget luft i blandingen. Ramekins er små porcelæns forme.
  • Træk noget husholdningsfilm tæt over creme brulee formene. Placer formene i dit sous vide vandbad således at vandet går så højt op på siden uden at oversvømme dem. Vi ønsker at undgå at få vand ned i vores lækre sous vide creme brulee. Sæt temperaturen på 80 grader og timeren til én time.
  • Tag den færdig tilberedt creme brulee op af sous vide vandet og sæt dem i køleskabet i mindst tre timer for at køle ned og sætte sig. Du kan sagtens lade dine creme brulee stå i køleskabet til dagen efter.
  • Drys en teskefuld rørsukker over dine creme brulee og brug en gasbrænder til forsigtigt at smelte sukker til en lækker karamel. Vi er interesseret i en sukkersprød skorpe og lækkert koldt og cremet creme brulee nedenunder.
  • Server med et par friske bær så som jordbær eller hindbær.