Go Back
Opskrift på spareribs sous vide
Print

Spareribs i Sous Vide

Opskrift på hjemmelavet Spareribs i sous vide. Super lækker og simpel opskrift, der er nem at gå til. Vær opmærksom på at Spareribs kaldes kamben hos slagteren. 
Course Aftensmad
Cuisine Amerikansk
Keyword kamben, sous vide, spareribs
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 day 20 minutes
Total Time 1 day 50 minutes
Servings 5 personer
Author MadRejsen.dk

Ingredients

  • 1-1,5 kg kamben
  • 300-400 ml barbecue sauce (gerne hjemmelavet)

Dry rub

  • 50 g farin
  • 50 g paprika
  • 2 spsk salt
  • 1 spsk peber
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk løgpulver

Instructions

  • Start med at fjerne den papirstynde membran på bagsiden af kambenene. Brug en lille kniv til at skære membranen fri i den ene ende. Brug derefter et stykke køkkenrulle til at få et godt greb på membranen og træk den af i et stykke.
  • Bland alle ingredienserne til Dry Rub sammen i en lille skål.
  • Brug dine hænder til at massere krydderierne godt ind i kødet. Sørg for at alle overflader er dækket af krydderiblandingen.
  • Skær de klargjort kamben ud i mindre stykker og vakuumpak dem. Hvis du vælger at bruge double zip-poser, skal de være af en god kvalitet for at undgå at de går i stykker ved den høje temperatur. Brug eventuelt to poser, jeg vil dog anbefale dig rigtige Sous Vide poser.
  • Sæt din Sous Vide til 70 grader og timeren på 24 timer. Læg kødet i vandet, sæt dig tilbage og slap af.
  • Mens dine kamben tilberedes skal du finde en lækker barbecue sauce. Du kan vælge at købe en færdig i supermarkedet eller lave din egen. Jeg har rigtig gode erfaringer med hjemmelavet barbecue sauce, som jeg har gode opskrifter på - find dem på www.madrejsen.dk.
  • Når kødet er færdigt i Sous Vide vandet, skal du tage det op og duppe det tørt med køkkenrulle.
  • Læg kambenene i et ildfast fad eller gerne på en rist så de kan dryppe.
  • Pensl dine spareribs med barbecue saucen og steg dem i 10 minutter i en 150 grader forvarmet ovn. Gentag denne procedure endnu en gang - pensl dem med endnu et lag af barbecue sauce og steg videre i de sidste 10 minutter. På den måde får dine spareribs to lag af barbecue sauce og bliver stegt i 20 minutter ved de 150 grader.
  • Server dine færdige Sous Vide spareribs med pomfritter og coleslaw.