Go Back
Print

Kakaokarameller i Mikroovn

Rigtig simpel og lækker opskrift på hjemmelavede kakaokarameller i mikroovn. Disse karameller kræver kun 10 minutters arbejdstid og smager super godt. 
Course Slik
Cuisine Dansk
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 35 karameller
Author MadRejsen.dk

Ingredients

  • 1 dl piskefløde
  • 1/2 dl lys sirup
  • 2 spsk glukosesirup
  • 1/2 dl sukker
  • 1 spsk kakaopulver

Instructions

  • Start med at blande alle ingredienserne i en stor mikroovnssikker skål. Det er vigtigt at skålen er stor, da sukkermassen koger meget op.
  • Varm fløde- og sukkermassen op på fuldstyrke (700 W) i mikroovnen i 5 minutter.
  • Efter de 5 minutter skal der røres i karamelmassen hvorefter du giver den 2 minutter mere på fuld styrke. Nu burde karamelmassen være færdig, men på grund af den store forskel i effektiviteten af mikroovne, skal der laves en lille test af karamelmassen. Hæld en lille skefuld karamel over i noget isvand. Karamellen vil nu størkne, hvorefter du kan vurdere konsistensen. Hvis den er for flydende skal du varme lidt mere. Prøv med 30 sekunder og gentag isvandsprøven. Husk at skrive den totale tid ned, så du kan huske den til en anden gang.
  • Overfør den flydende karamel til et ovnfad, som er beklædt med bagepapir. Lad karamellen stivne.
  • Efter afkølingen kan du bruge en saks til at klikke fine karameller ud.
  • Til sidst, pak de fine kakaokarameller ind i bagepapir og opbevar dem i en tætlukket beholder.

Notes

Vær opmærksom på ikke at double denne opskrift op, da du risikere at den koger over i mikroovnen.