I en gryde; opvarm smør, sirup og farin under middel varme, indtil temperaturen er ca. 70 grader. Tag gryden af kogepladen og sæt den til side.
I en stor skål; bland kanel, nelliker, ingefær, allehånde og hvedemel. Tilsæt hele mandler og pistaciekerner.
I en lille skål; opløs potaske i det kolde vand.
Hæld smør- og potaskeblandingen over i melblandingen og ælt alle ingredienserne godt sammen. Du kan med fordel bruge en røremaskine.
Hæld dejen over i et ildfastfad (ca. 18x18 cm) som er beklædt med bagepapir. Sørg for at presse brunkagedejen godt ud i alle hjørner. Til sidst, dæk fadet med et ark bagepapir.
Lad dejen sætte og afkøle sig, ved stuetemperatur, til den næste dag - mindst 12 timer.
Brunkagedejen er nu blevet stiv. Brug en skarp kniv til at skære dejen i 5-6 stænger på langs og derefter i tynde skiver. Brug en meget skarp kniv til at få de tyndeste brunkager.
Placer brunkagerne side-om-side på en bageplade med bagepapir.
Kagerne bages ved 180 grader i ca. 8-12 minutter.
Lad kagerne afkøle og opbevar dem derefter i en lufttæt beholder eller pose.