Go Back
Opskrift på Hjemmelavet Brunkager
Print

Brunkager

Simpel og virkelig lækker opskrift på traditionelle hjemmelavede danske brunkager. Denne opskrift er oprindeligt af Mette Blomsterberg og er ret kendt. De er de helt perfekte julekager, som dine familie eller kollegaer vil elsker dig for. 
Course Julekage
Cuisine Dansk
Prep Time 40 minutes
Cook Time 12 hours
Total Time 12 hours 40 minutes
Servings 100 brunkager
Author MadRejsen.dk

Ingredients

  • 250 g smør
  • 250 g farin
  • 125 g lys sirup (1 dl)
  • 500 g almindeligt hvedemel
  • 3 tsk stødt kanel
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt nelliker
  • 1 tsk stødt allehånde
  • 150 g hele mandler
  • 25 g usaltede pistaciekerner
  • 2 tsk potaske
  • 1 spsk koldt vand

Instructions

  • I en gryde; opvarm smør, sirup og farin under middel varme, indtil temperaturen er ca. 70 grader. Tag gryden af kogepladen og sæt den til side.
  • I en stor skål; bland kanel, nelliker, ingefær, allehånde og hvedemel. Tilsæt hele mandler og pistaciekerner.
  • I en lille skål; opløs potaske i det kolde vand.
  • Hæld smør- og potaskeblandingen over i melblandingen og ælt alle ingredienserne godt sammen. Du kan med fordel bruge en røremaskine.
  • Hæld dejen over i et ildfastfad (ca. 18x18 cm) som er beklædt med bagepapir. Sørg for at presse brunkagedejen godt ud i alle hjørner. Til sidst, dæk fadet med et ark bagepapir.
  • Lad dejen sætte og afkøle sig, ved stuetemperatur, til den næste dag - mindst 12 timer.
  • Brunkagedejen er nu blevet stiv. Brug en skarp kniv til at skære dejen i 5-6 stænger på langs og derefter i tynde skiver. Brug en meget skarp kniv til at få de tyndeste brunkager.
  • Placer brunkagerne side-om-side på en bageplade med bagepapir.
  • Kagerne bages ved 180 grader i ca. 8-12 minutter.
  • Lad kagerne afkøle og opbevar dem derefter i en lufttæt beholder eller pose.