Go Back
Gammeldags gulerodskage med ostecreme
Print

Gulerodskage med ostecreme

Super nem opskrift på traditionel gulerodskage med ostecreme. Denne opskrift er præcis, som den blev lavet i gamle dage. Dejlig, dansk og nem-at-lave, bedre bliver det ikke.
Course Kage
Cuisine Dansk
Keyword Gulerødder
Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour
Servings 8 personer
Author MadRejsen.dk

Ingredients

Kagebund

  • 300 g farin
  • 2 dl vegetabilsk olie
  • 4 æg
  • 375 g gulerødder
  • 275 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 2.5 tsk bagepulver
  • 2 tsk kanel

Ostecreme

  • 300 g naturel flødeost
  • 180 g smør
  • 270 g flormelis
  • 2 tsk vaniljesukler

Instructions

  • Pisk farin og olie godt sammen mens æggene tilsættes et ad gangen.
  • Skræl gulerødderne og riv dem fint. Tilsæt dem til farinblandingen.
  • Tilsæt de tørre ingredienser og bland/vend det hele sammen.
  • Hæld kagedejen i et smurt fad med en størrelse på cirka 20x30 cm og bag den ved 185 grader i cirka 40 minutter. Bagetiden afhænger af størrelsen på fadet. Kagen er færdig når der ikke er ubagt dej på en gaffel, der er stukket i kagen.
  • Ostecremen laves nemt ved at piske alle ingredienserne sammen.
  • Ostecremen fordeles ovenpå kagen, når den er helt afkølet.