Nem Opskrift på Lammekølle i Sous vide (Hjemmelavet lammekølle)
Print

Lammekølle (Sous Vide opskrift)

Super lækker og helt fantastisk opskrift på lammekølle i sous vide. Lammekølle passer perfekte til påskefrokosten eller anden begivenhed hvor du ønsker at servere noget ekstra specielt godt kød. Server med ovnstegte kartofler og en frisk salat.
Course Aftensmad
Cuisine Dansk
Prep Time 20 minutes
Cook Time 10 hours 15 minutes
Total Time 10 hours 35 minutes
Servings 5 personer
Author MadRejsen.dk

Ingredients

  • 1,5-2 kg lammekølle
  • salt
  • peber
  • frisk rosmarin
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 3 dl balsamico

Instructions

  • Start med at fjerne de største fedtklumper og sener fra lammekøllen.
  • Brug en skarp kniv til at ridse/skære overfladen af stegen. Skær først den ene vej med en afstand på cirka én centimeter, skær dernæst på skrå den anden vej med en afstand på cirka én centimeter. Lammekøllen har nu flotte rudefelter på hele stegen.
  • I en lille skål blander du olivenolie, hvidløg og rosmarin sammen til en tyk pasta.
  • Brug dine hænder til at masser pastaen ind i lammekøllen. Krydr med masser af salt og peber.
  • Læg lammekøllen i en sous vide pose og vakuumpak den. Du kan også bruge zip-lock poser - de skal dog bare være at god kvalitet, der kan tåle den lange tilberedningstid.
  • Læg lammekøllen i sous vide vandet ved 58 grader i 10 timer.
  • Efter tilberedningen i sous vide hældes kødsaften over i en gryde sammen med tre deciliter balsamico. Kog alt sammen kraftigt i cirka 15 minutter. Det skal koges indtil en tyk sauce/glaze.
  • ‎Læg lammekøllen op i et ildfast fad. Sørg for at den varme luft i ovnen kan cirkulere omkring hele stegen. Dette gøres ved at lægge en sølvpapirskugle under den tynde og spidse ende af stegen.
  • ‎Lav nu en lækker stegeskorpe på lammekøllen, ved at give den cirka 15 minutter i en 240 grader forvarmet ovn. Brug eventuelt forsigtigt grillfunktionen de sidste to-fire minutter.
  • Hæld din hjemmelavet sauce over stegen og skær den ud. Server straks.