Go Back
Opskrift på Pulled Pork i Sous Vide (hjemmelavet pulled pork i sous vide)
Print

Pulled Pork (Sous Vide opskrift)

Super mør og saftig opskrift på pulled pork tilberedt i sous vide. Tilberedning af pulled pork i sous vide sikre et perfekt resultat hver gang og præcis når du er klar til servering. Server med friskbagte burgerboller og coleslaw.  
Course Aftensmad
Cuisine Amerikansk
Keyword Pulled pork
Prep Time 25 minutes
Cook Time 2 days 12 hours
Total Time 2 days 12 hours 25 minutes
Servings 5 personer
Author MadRejsen.dk

Ingredients

  • 2-2,5 kg nakkefilet

Saltlage

  • 2 liter vand
  • 130 g salt

Dry rub

  • 50 g farin
  • 50 g paprika
  • 1 spsk peber
  • 2 spsk salt
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk løgpulver

Barbeque Sauce

  • 1/2 dl æbleeddike
  • 4 spsk ketchup
  • 3 spsk farin
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk peber
  • 1/2 tsk chilipulver

Instructions

Første dag - morgen

  • Start med at klargøre nakkefileten ved at fjerne grove fedt klumper og sener.
  • Lav en saltlage ved at blande 2 liter vand med 130 gram salt.
  • Lad nakkefileten trække i saltlagen i mindst 12 timer.

Første dag - aften

  • Bland alle ingredienserne til dry rub (krydderiblanding) i en lille skål.
  • Fjern nakkefileten fra saltlagen og dup den tør med noget køkkenrulle.
  • Brug din hænder til at massere krydderiblandingen gør ind i nakkefileten. Sørg for at komme krydderi på alle overflader.
  • Placer din krydret nakkefilet i en sous vide pose og vakuum den. Hvis du ikke har en vakuumpakker, kan du bruge almindelige sous vide poser og så have posens åbningen ud over kanten på dit sous vide vandbad. Vær opmærksom på at bruge poser af høj kvalitet når du laver pulled pork i sous vide, ellers risikerer du at posens sider går op og du får vand ind til kødet.
  • Lad nakkefileten trække i krydderiblandingen i cirka 12-24 timer - jo længere jo bedre.

Anden dag - aften

  • Læg din klargjort nakkefilet ned i sous vide vandet, der er opvarmet til 74 grader og sæt timeren et sted mellem 18-24 timer. Sæt dig tilbage og vent på at det lækreste pulled pork kød bliver tilberedt.

Tredje dag - aften

  • Efter 18-24 timer er din nakkefilet forvandlet til det møreste og saftigste pulled pork kød. Tag posen op af sous vide vandet og flyt kødet over i en fad, hvor du nemt kan trække det fra hinanden med to gafler. Du vil opleve at der er en masse kødsaft i sous vide posen, du kan med fordel hælde lidt at dette meget smagsfulde kødsaft over dit pulled pork kød.
  • Bland ingredienserne til barbeque saucen og hæld det over pulled pork kødet. Bland det hele rundt og det er klart til servering.

Notes

Server med dit sous vide pulled pork med friskbagte burgerboller og coleslaw. Find nemme og lækre opskrifter på MadRejsen.dk
Det færdige Pulled pork kan sagtens fryses ned. Pak det i fryseposer og regn med cirka 225 gram per person.