Super mør og saftig opskrift på pulled pork tilberedt i sous vide. Tilberedning af pulled pork i sous vide sikre et perfekt resultat hver gang og præcis når du er klar til servering. Server med friskbagte burgerboller og coleslaw.
Course Aftensmad
Cuisine Amerikansk
Keyword Pulled pork
Prep Time 25 minutesminutes
Cook Time 2 daysdays12 hourshours
Total Time 2 daysdays12 hourshours25 minutesminutes
Servings 5personer
Author MadRejsen.dk
Ingredients
2-2,5kgnakkefilet
Saltlage
2litervand
130gsalt
Dry rub
50gfarin
50gpaprika
1spskpeber
2spsksalt
1tskhvidløgspulver
1tskløgpulver
Barbeque Sauce
1/2dlæbleeddike
4spskketchup
3spskfarin
2tsksalt
1/2tskpeber
1/2tskchilipulver
Instructions
Første dag - morgen
Start med at klargøre nakkefileten ved at fjerne grove fedt klumper og sener.
Lav en saltlage ved at blande 2 liter vand med 130 gram salt.
Lad nakkefileten trække i saltlagen i mindst 12 timer.
Første dag - aften
Bland alle ingredienserne til dry rub (krydderiblanding) i en lille skål.
Fjern nakkefileten fra saltlagen og dup den tør med noget køkkenrulle.
Brug din hænder til at massere krydderiblandingen gør ind i nakkefileten. Sørg for at komme krydderi på alle overflader.
Placer din krydret nakkefilet i en sous vide pose og vakuum den. Hvis du ikke har en vakuumpakker, kan du bruge almindelige sous vide poser og så have posens åbningen ud over kanten på dit sous vide vandbad. Vær opmærksom på at bruge poser af høj kvalitet når du laver pulled pork i sous vide, ellers risikerer du at posens sider går op og du får vand ind til kødet.
Lad nakkefileten trække i krydderiblandingen i cirka 12-24 timer - jo længere jo bedre.
Anden dag - aften
Læg din klargjort nakkefilet ned i sous vide vandet, der er opvarmet til 74 grader og sæt timeren et sted mellem 18-24 timer. Sæt dig tilbage og vent på at det lækreste pulled pork kød bliver tilberedt.
Tredje dag - aften
Efter 18-24 timer er din nakkefilet forvandlet til det møreste og saftigste pulled pork kød. Tag posen op af sous vide vandet og flyt kødet over i en fad, hvor du nemt kan trække det fra hinanden med to gafler. Du vil opleve at der er en masse kødsaft i sous vide posen, du kan med fordel hælde lidt at dette meget smagsfulde kødsaft over dit pulled pork kød.
Bland ingredienserne til barbeque saucen og hæld det over pulled pork kødet. Bland det hele rundt og det er klart til servering.
Notes
Server med dit sous vide pulled pork med friskbagte burgerboller og coleslaw. Find nemme og lækre opskrifter på MadRejsen.dk Det færdige Pulled pork kan sagtens fryses ned. Pak det i fryseposer og regn med cirka 225 gram per person.