Go Back
Print

Gammeldags koldskål

Super nem opskrift på gammeldags koldskål. Denne koldskål kan laves på cirka 10 minutter og bliver super lækker, præcis som den blev lavet i gamle dage. Server den på varme sommerdage med kammerjunker og friske jordbær. 
Course Dessert
Cuisine Dansk
Prep Time 10 minutes
Total Time 10 minutes
Servings 2 liter
Author MadRejsen.dk

Ingredients

  • 4 æggeblommer
  • 1 liter tykmælk 3,5% fedt
  • 1 liter kærnemælk
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 vaniljestang (+1 spsk sukker)
  • 1 spsk citronsaft

Instructions

  • Brug en håndmikser til at piske æggeblommer og sukker til en jævn og luftig blanding.
  • Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Bland vaniljekornene med en spiseskefuld sukker.
  • Pisk vaniljekornene sammen med æggeblommerne.
  • Pisk tykmælken sammen med æggeblommerne. Tilsæt gerne tykmælken i 3-4 trin og pisk godt ind mellem hvert trin.
  • Tilsæt kærnemælk og bland det godt sammen. Smag til med lidt citronsaft.
  • Opbevar din hjemmelavet koldskål i køleskabet. Du kan med fordel lægge den tomme vaniljestang ned i koldskålen - den har stadig masser af god smag.

Notes

Server denne gammeldags koldskål med friske jordbær, kammerjunker eller andet lækker topping efter eget valg.