Super nem opskrift på gammeldags koldskål. Denne koldskål kan laves på cirka 10 minutter og bliver super lækker, præcis som den blev lavet i gamle dage. Server den på varme sommerdage med kammerjunker og friske jordbær.
Course Dessert
Cuisine Dansk
Prep Time 10 minutesminutes
Total Time 10 minutesminutes
Servings 2liter
Author MadRejsen.dk
Ingredients
4æggeblommer
1litertykmælk 3,5% fedt
1literkærnemælk
2spskrørsukker
1vaniljestang (+1 spsk sukker)
1spskcitronsaft
Instructions
Brug en håndmikser til at piske æggeblommer og sukker til en jævn og luftig blanding.
Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Bland vaniljekornene med en spiseskefuld sukker.
Pisk vaniljekornene sammen med æggeblommerne.
Pisk tykmælken sammen med æggeblommerne. Tilsæt gerne tykmælken i 3-4 trin og pisk godt ind mellem hvert trin.
Tilsæt kærnemælk og bland det godt sammen. Smag til med lidt citronsaft.
Opbevar din hjemmelavet koldskål i køleskabet. Du kan med fordel lægge den tomme vaniljestang ned i koldskålen - den har stadig masser af god smag.
Notes
Server denne gammeldags koldskål med friske jordbær, kammerjunker eller andet lækker topping efter eget valg.