Super lækker opskrift på den bedst tilberedning af højrebsfilet i sous vide. Denne tilberedning gør at stegen bliver super saftig og perfekt tilberedt hver gang. Server med nogle steak pomfritter og du har noget af det bedst mad du kan lave i en sous vide.
Course Aftensmad
Cuisine Dansk
Prep Time 10 minutesminutes
Cook Time 6 hourshours
Total Time 6 hourshours10 minutesminutes
Servings 4personer
Author MadRejsen.dk
Ingredients
1-2kghøjredsfilet
salt
peber
frisk timian
frisk rosmarin
Instructions
Start med at krydre din højredsfilet grundigt med salt og peber. Læg også gerne et par kviste frisk timian og rosmarin oven på fileten.
Læg højrebsfileten i en vakuumpose og forsegl den. Du kan også bruge en double zip-pose, der er beregnet til Sous vide vandbadet.
Klargør din Sous vide maskine og sæt temperaturen til 54 grader og timeren på 6 timer. Hvis din højrebssteg er med ben skal du give stegen 7 timer. Læg kødet i vandet og sæt dig tilbage og slap af.
Når højrebsfileten er færdigtilberedt i Sous vide vandbadet, skal kødet have den karakteristiske stegeskorpe. Opvarm en stegepande så den er rygende varm. Steg fileten lynhurtigt i smør, så den får en skorpe. Steg i maksimalt 60 sekunder, da vi ikke ønsker mere tilberedning af kødet.
Server højrebsfileten udskåret i tynde skiver med frisklavet steak kartofler.