Opskrift på Hjemmelavet Pitabrød
Print

Hjemmelavet Pitabrød

Rigtig god opskrift på hjemmelavet pitabrød. Disse brød bliver super luftige indvendig og sprøde udvendigt. Vær opmærksom på at læse hele opskriften på www.MadRejsen.dk for at får alle tips og tricks til at opnå de bedset og luftigeste pitabrød. 
Course Aftensmad
Cuisine Arabisk
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 30 minutes
Author MadRejsen.dk

Ingredients

  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk sukker
  • 425 g hvedemel
  • 1 tsk salt

Instructions

  • I en stor skål opløses den friske gær i det lunkent vand.
  • Tilsæt sukker og olie. Rør for at blande ingredienserne.
  • Tilsæt mel og salt. Ælt alt til en dejlig og smidig dej. Denne æltningstid tager cirka 5-10 minutter. Du kan med fordel bruge en røremaskine.
  • Dæk skålen med et ren viskestykke og sæt dejen til hævning cirka 40 minutter.
  • Delt dejen i 8 stykker og rul dem til glatte boller.
  • Lad bollerne hæve/hvile i cirka 10 minutter mens ovnen forvarmes op til 250 grader. Hvis du har en pizza sten så læg den i ovnen - ellers er en normal ovnplade også tilstrækkelig.
  • Det er en god ide at bage pitabrødene to-og-to. På denne måde er det lettere at holde den høje temperatur i ovnen. Den høje temperatur er vigtig for at få luftige pitabrød.
  • Brug bagsiden af en tallerken til at tykke to boller helt jævnt flade. Tykkelsen skal være cirka 1/2 cm. Det er vigtigt at brødet er jævnt fladt og ikke har nogen åbenlyse stor luftlommer fanget indvendig (fra da brødet hævede). Det er en god ide at afslutte ved forsigtigt at rulle brødet ved hjælp af en kagerulle - for forsigtigt at trykke/rulle lidt luftbobler ud.
  • Overfør forsigtigt to pitabrød til den varme pizzasten inde i ovnen. Sørg for at brødets side, som før vendte ned mod dit køkkenbord mens du rullede det, vender opad væk fra den varme pizzasten. På den måde vender den fugtigste del af brødet væk fra den varme pizzasten. Dette er et lille trick for at sikre at pitabrødet puffer pænt op til luftige brød.
  • Hvis du ikke har en pizzasten, skal du bruge en ovnplade med bagepapir. Bare sørg for at hele ovnen er varmet rigtigt godt op.
  • Bag brødet i cirka 5-6 minutter. Pitabrødet skal hæve op, blive sprødt udenpå og skabe en luftlomme indvendig.
  • Lad pitabrødet afkøle lidt, før det serveres.