Go Back
Opskrift på Hjemmelavet Chiang Mai Curry Noodles (Kao Soi)
Print

Chiang Mai Curry Noodles (Kao Soi)

Super lækker og meget smagsfuld karry nudler. Retten er oprindeligt fra Thailand og har en fantastisk stærk og varm smag. 
Course Aftensmad
Cuisine Thailand
Prep Time 30 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 3 personer
Author MadRejsen.dk

Ingredients

The Hot Curry

  • 2 spsk olie
  • 2 fed hvidløg, finhakket
  • 2 spsk rød karrypasta (1 spsk hvis du foretrækker en mildere version)
  • 350 g kyllingebryst (eller anden udbenet kylling)
  • 1 dåse kokosmælk
  • 4 dl kyllingebouillon
  • 2 tsk Gurkemeje
  • 2 spsk sojasovs
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 lime, friskpresset juice

Topping

  • 500 g kinesiske nudler
  • 2-3 hakket skallotteløg
  • 1 dl friskhakket koriander
  • 1 dl hakket forårsløg

Instructions

  • I en stor gryde eller wok pande varmer du den vegetabilske olie og tilsæt det fint hakket hvidløg. Steg hvidløget i ca. 1-2 minutter.
  • Tilsæt den røde karrypasta, rør og bland det godt sammen med olien. Steg i ca. et minut.
  • Skær kyllingebrystet i mundrette stykker og læg det ned i gryden. Steg kyllingen i ca. 1-2 minutter indtil den begynder at være brun.
  • Tilsæt kokosmælk, kyllingebouillon, sojasovs, sukker, salt og gurkemeje. Rør godt og varm det op til det næsten koger. Sænk derefter varmen og lad det simre i ca. 10 minutter.
  • Smag til med friskpresset lime. Eventuelt mere salt, hvis nødvendigt. 
  • Tilbered nudlerne i overensstemmelse med instruktionerne på den boks de kommer ind.
  • Klargør topping; finthak skalotteløg, forårsløg og koriander.

Notes

Server denne nudelsuppe i en dyb tallerken. Anret retten ved først at lægge nogle frisklavede nudler i bunden, så noget varme karrysuppe med kylling og til sidst drysses toppen af denne ret med nogle skalotteløg, forårsløg og koriander.