Hjemmelavet Risalamande
Print

Risalamande

Opskrift på traditionel og gammeldags risalamande. Super lækker og nem at gå til. Serveres med lun krisbærsauce. Husk mandelgaven. 
Course Dessert
Cuisine Dansk
Prep Time 40 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 1 hour 20 minutes
Servings 4 personer
Author MadRejsen.dk

Ingredients

Risengrød

  • 2,25 dl kortkornet hvid ris grødris
  • 1 dl vand
  • 1 liter mælk
  • 1-2 vaniljestænger

Risalamande

  • 150 g mandler
  • 2 spsk sukker
  • 5 dl piskefløde

Instructions

Risengrød (Risalamande-versionen)

  • Start med at lave en portion af traditionel Dansk risengrød. Du kan spise den traditionelle Danske risengrød hele året, derfor har jeg valgt at lave et særskilt opskrift på risengrød du kan findes ved at søge på min blog - men du kan også bare følge instruktionerne nedenfor på denne side. Den eneste forskel mellem de to opskrifter på risengrød er, at Risalamande-versionen af risengrød har vanilje i og saltet er undladt. Du kan dog bruge begge versioner af risengrødsopskrifterne til at lave Risalamande, det har jeg gjort flere gange.
  • Hæld ris og vand i en gryde. Kog det i ca. 2 minutter.
  • Tilsæt mælken til grøden og lad den koge op under omrøring.
  • Tilføj vaniljen fra en vaniljestang. Tilsæt også de tomme vaniljestænger til risengrøden, de har stadig meget smag.
  • Kog risengrøden under låg ved lav varme. Risen har en tendens til at brænde til bunden af gryden, så husk at røre regelmæssigt. Lad det simmerkoge i ca. 35 minutter.
  • Fjern vaniljestængerne. Risengrøden er nu færdig. Lad det køle af i køleskabet, inden du fortsætter med at lave Risalamanden. Du kan med fordel lave risengrøden dagen i forvejen.

Risalamande

  • Kog lidt vand og hæld det i en lille skål. Tilsæt mandlerne og lad dem soppe i det varme vand i ca. 5 minutter. En-ad-gangen, tager du mandlerne op og presser dem mellem to fingre, så skrællen adskiller sig fra mandlen.
  • Groft hak mandlerne og bland dem med afkølet risengrød.
  • Hvis du brugte den helt traditionelle risengrødsopskrift, som er kogt uden vaniljestænger, tilsæt derefter vaniljen til grøden. Dette gøres ved at skære vaniljestængerne op og skrabe frøene ud med en lille urtekniv. Bland vaniljen med 2 spiseskefulde sukker, tilsæt det til den kold risengrød og bland det hele godt sammen.
  • I en separat skål, pisk fløden til en god flødeskum.
  • Bland forsigtigt flødeskummet med risengrøden.
  • Risalamanden er nu færdig. Sæt det i køleskabet indtil servering. Husk at tilsætte en hel mandel til mandelgaven.

Notes

Server Risalamanden med noget varmt kirsebærsauce. Hvis du vil spille den traditionelle mandelspil, skal du tilføje en hel mandel uden skræl i Risalamanden – den der finder mandlen, vinder en lille præmie.