Rigtig nem opskrift på gammeldags hasselbagte kartofler. Disse kartofler bliver også nogen gange kaldt hasselback kartofler. Specielt urteblandingen gør disse hasselbagte kartofler ekstra lækre. Server dem som tilbehør til de mest kød.
Course Tilbehør
Cuisine Svensk
Prep Time 20 minutesminutes
Cook Time 1 hourhour
Total Time 1 hourhour20 minutesminutes
Author MadRejsen.dk
Ingredients
1kgkartofler
50gsmør
2spskrosmarin(frisk eller tørret)
2spsktimian(frisk eller tørret)
2fed hvidløg(finhakket)
salt
Instructions
Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Det må ikke blive brunt.
Når smørret er smeltet hak krydderurterne og tilsæt dem til gryden. Lad det hele stege i ca. 5-10 minutter ved lidt varme.
Rengør og skræl kartoflerne.
På undersiden af kartoflerne laves et lille vandret snit. Dette sikrer at kartoflerne står stabilt fast på ovnpladen.
På den modsatte side skæres dybe riller side om side i kartoflerne. Rillerne skal være ca. 2/3 ned i kartoflerne og cirka 1 mm fra hinanden.
Stil kartoflerne på en ovnplade med bagepapir.
Pensl kartoflerne med smør og urteblandingen. Sørg for at smørret og urterne kommer godt ned i rillerne. Drys kartoflerne med rigeligt salt. Det er saltet, der gør dem sprøde.
Bage kartoflerne i cirka 60 minutter ved 200 grader. Tilberedningstiden afhænger af kartoflernes størrelse. Kartoflerne er færdige, når du nemt kan stikke en gaffel ned i dem. De skal være møre.