Go Back
Print

Brændte mandler

Lækker opskrift på brændte mandler. Meget simpel og lige til at gå til. Mandlerne bliver super sprøde og smager af jul. 
Course Snack
Cuisine Dansk
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 400 g
Author MadRejsen.dk

Ingredients

  • 200 g mandler
  • 200 g sukker
  • 3/4 dl vand

Instructions

  • Hæld mandler, sukker og vand i en stor gryde eller wokpande. Opvarm panden og ingredienserne ved middel varme.
  • Vandet og sukkeret begynder langsomt at koge og blive til en sirup. Rør konstant i mandlerne.
  • Steg/kog vand og sukker indtil alt vandet er fordampet og sukkeret begynder at blive solidt og pulveragtig.
  • Nu skal sukkeret begynde at smelte langsomt. Når det sker, skru lidt ned for varmen stadig mens der røres konstant i mandlerne. Sørg for ikke at lade sukkeret smelte for meget ellers risikeres det at det ikke vil holde fast i mandlerne.
  • Når alle mandlerne har et fint, tyndt og brunt sukkerlag overalt, hæld alle mandlerne over på en bradepande, som er beklædt med bagepapir.
  • Brug en gaffel til at adskille mandlerne fra hinanden, så de ikke klistrer sammen til en stor klump, mens de afkøles.
  • Lad mandlerne afkøle hvorefter de er klar til at blive spist. Opbevar mandlerne i en tætlukket beholder, derved holder de sig sprøde længst muligt.

Notes

Nogle gange kan det være lidt svært at ramme den rigtige varmebalance. Hvis du ikke opvarmer sukker og mandler nok, klæber sukkeret til mandlerne i større stykker. Hvis du overopheder sukkeret, vil det ikke klæbe fast i mandlerne. Mit råd er at langsomt opvarme sukkerblandingen, så du kan styre processen. Se på billederne på bloggen, hvor du kan se, hvordan sukkerblandingen skal se ud. Opbevar mandlerne i et tætlukket glas for at forlænge sprødheden på dem.