Go Back
Opskrift på Hjemmelavet Pulled Pork
Print

Hjemmelavet Pulled Pork

Super lækker opskrift på hjemmelavet pulled pork. Server pulled pork i hjemmelavet burgerboller med coleslaw og en amerikansk øl - så bliver det ikke meget bedre. 
Course Aftensmad
Cuisine Amerikansk
Prep Time 45 minutes
Cook Time 20 hours
Total Time 20 hours 45 minutes
Servings 5 personer
Author MadRejsen.dk

Ingredients

  • ca. 2,3 kg nakkefilet

Saltlage

  • 2 liter vand
  • 130 g salt

Dry rub

  • 50 g farin
  • 50 g paprika
  • 1 spsk peber
  • 2 spsk salt
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk løgpulver

BBQ-sauce

  • 1/2 dl æbleeddike
  • 4 spsk ketchup
  • 3 spsk farin
  • 2 tsk salt
  • peber
  • chili pulver

Instructions

Første dag - morgen

  • Trim nakkefileten fra de værste sener og fedt. Men fjern ikke alt fedtet - det er det, der giver den lækre smag til kødet.
  • Lav en saltvandsblanding (saltlage) i en stor skål eller et ovnfast fad. Rør/pisk i vandet indtil alt saltet er opløst. Læg derefter kødet i saltlagen. Sørg for, at alt kød er nedsænket i saltlagen. Placer fadet/skålen, med kødet, i køleskabet i mindst 8 timer - 12 timer er at foretrække. I stedet for en fad/skål kan du også med fordel bruge en stor frysepose, på den måde har du måske nemmere ved at får alt kødet dækket af saltlagen. Prøv dig frem.

Første dag - aften

  • Tag kødet op af saltlagen og tør det forsigtigt med noget køkkenrulle.
  • Bland alle krydderierne til en 'dry rub' i en lille skål. Brug dine hænder til at gnide/massere krydderibladningen godt ind i kødet. Sørg for at alt kødet er dækket af krydderierne.
  • Placer det krydret kød i en plastikpose, luk posen og læg den i køleskabet i mindst 8 timer - længere er at fortrække.

Anden dag - tidlig morgen

  • Sæt ovnen på 105 grader og sæt kødet i den midterste position. Tilberedningstiden er ca. 12-14 timer eller indtil kernetemperaturen er ca. 95 grader. Det er denne kernetemperatur, der er vigtig.  Hvis du har mod på det, kan du prøve at stege kødet i en grill - tilberedningstiden er omtrent den samme, det er blot kernetemperaturen der er vigtig. Husk at kontrollere temperaturen regelmæssigt med et stegetermomenter.
  • Når kødet har den rette temperatur (95 grader), kan du tage kødet ud og bruge en gaffel til at trække det fra hinanden.

BBQ-sauce

  • Bland farin, æbleeddike, ketchup, chili, salt og peber til en dejlig BBQ-sauce. Hæld noget af saucen over pulled pork kødet og server resten med kødet så folk selv kan dossere mere hvis det er nødvendigt.

Notes

Det er meget traditionelt at servere pulled pork i en burger sammen med coleslaw. Du kan finde nemme opskrifter på både burgerboller og coleslaw på MadRejsen.dk