Rengør kartoflerne, men lad skrællen være på. Kog kartoflerne i let saltet vand i ca. 15 minutter. Kog dem ikke for bløde.
Pil kartoflerne med en kniv. Dette er nemmest mens de stadige er lidt varme/lune. Lad kartoflerne afkøle, inden du fortsætter. Du kan med fordel klargøre kartofler, indtil dette punkt, dagen før de skal brunes.
Fordel sukkeret i et jævnt lag på en kold stegepande. Tænd for middel varme og lad sukkeret smelte forsigtigt og uden omrøring. Prøv at undgå at bruge en stegepande med Teflon belægning, da den høje temperatur kan være skadeligt for panden.
Når sukkeret er smeltet, tilsæt smørret på panden og skru op på høj varme. Tilsæt de klargjorte kartofler til sukker og smørblandingen.
Steg kartoflerne i sukkerblandingen i ca. 5-7 minutter. Rør i kartoflerne konstant. Hvis du laver disse brunkartofler til juleaften, og du har lidt ekstra andefedt, så tilsæt 1 dl af fedtet på panden med kartoflerne. Dette giver kartoflerne en fanatisk smag og et godt udseende.
Når sukkeret klistrer jævnt til kartoflerne, er de færdige.