Go Back
Opskrift på hjemmelavet Nakkefilet i sous vide
Print

Nakkefilet (Sous Vide Opskrift)

Nem opskrift på nakkefilet i sous vide. Ved at tilberede din nakkefilet sous vide sikre du dig et fantastisk og ensartet resultat hver gang. Super saftig og mør - bedre bliver det ikke. 
Course Sous Vide
Cuisine Dansk
Keyword nakkefilet
Prep Time 20 minutes
Cook Time 2 days 12 hours 20 minutes
Total Time 2 days 12 hours 40 minutes
Servings 1 steg
Author MadRejsen.dk

Ingredients

  • 2-3 kg Nakkefilet

Saltlage

  • 2 l vand
  • 130 g salt (opløst i vandet)

Dry Rub

  • 50 g brun farin
  • 50 g paprika
  • 1 spsk salt
  • 1 tsk peber
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk hvidløgspulver

Instructions

Dag 1 (morgen)

  • Skær de største fedtklumper og sener væk fra nakkefileten.
  • Bland salt og vand sammen til en saltlage.
  • Læg den klargjort nakkefilet ned i saltlagen og lag den i køleskabet. Lad den her trække i minimum 8 timer men gerne i 12 timer. Jeg bruger gerne en stor frysepose til at have fileten og saltlagen i.

Dag 1 (aften)

  • Tag nakkefileten ud af køleskabet og hæld saltlagen væk.
  • Brug noget køkkenrulle til at duppe nakkefileten tørt.
  • Lav nu en lækkert krydderiblanding (Dry rub) ved at blande ingredienserne sammen i en lille skål.
  • Brug dine hænder til at massere cirka 2/3 af krydderiblandingen ind i nakkefileten. Det er vigtigt at alle overflader på kødet gnubbes godt med krydderierne. Den sidste 1/3 skal vi bruge efter at fileten har været i Sous vide gryden.
  • Læg nu den krydret nakkefilet ned i en double zip pose eller, endnu bedre, vakuumpak den med en vakuumpakker.
  • Endnu en gang, læg nakkefileten tilbage i køleskabet hvor kødet nu skal trække i mindst 8 timer - dog er længere at fortrække. I denne opskrift lader vi kødet trække i 24 timer fordi det passer med tidspunkterne til hvornår den skal spises - 8 timer er dog nok.

Dag 2 (aften)

  • Efter cirka 24 timer har nakkefileten trukket godt i krydderiblandingen. Vi er nu klar til at lægge nakkefileten ned i Sous vide gryden. Sæt temperaturen på 63 grader og 18-24 timer. Når du skal tilberede kød i så lang tid, er det en rigtig god ide at dække gryden til med et låg eller plastfolie for at reducere fordampningen af vandet. Sæt sous vide maskinen i gang og sæt dig tilbage og slap af.

Dag 3 (aften)

  • Cirka ét døgn senere er kødet færdigt. Sluk for Sous vide maskinen og tag kødet op og pak det ud af plastposen.
  • Dup kødet tørt med noget køkkenrulle. Det første lag af krydderi har gjort et godt arbejde med at give kødet lækkert smag. Drys nu resten af Dry rub krydderiet over kødet. Dette vil sikre os at nakkefileten får en sprød, mørk og smagfuld overflade.
  • Læg kødet i et ildfastfad og steg kødet i en forvarmet ovn på 230 grader i cirka 30 minutter eller indtil kødet har en flot og sprød overflade. Du kan også bruge grillfunktionen og på den måde reducere tiden til cirka 15 minutter. Husk at nakkefilten allerede er helt tilberedt fra sous vide vandet og skal derfor kun brankes.
  • Skær nu den møre og saftige nakkefilet i tykke skiver.